Feec Notícies -

Notícies - 18/11/2015

Anna Comet guanya l’Everest Trail Race per segon any consecutiu

Curses per Muntanya

L’atleta osonenca ha aconseguit la 1a posició femenina, la 4a posició absoluta i la 1a posició per equips junt amb la seva parella, Marc Pujol, a la cursa per etapes Everest Trail Race, que ja va guanyar la tardor passada. El ripollenc Roger Viñas ha aconseguit la 2a posició absoluta per darrere del nepalès Bhim B. Gurung. Anna Comet és esportista de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya i de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya.

Les tres primeres etapes, entre Jiri i Karikhola

La cursa va arrencar el 12 de novembre i ha constat de sis etapes que Anna Comet ha aconseguit dominar. La primera etapa va constar de 21,5 quilòmetres i 3.795 metres de desnivell acumulat que Comet va cobrir amb 2 hores i 56 minuts. La segona etapa, coneguda amb el nom d'”etapa reina” van ser 24 quilòmetres i 5.282 metres de desnivell acumulat, que va fer amb 4 hores i 59 minuts de cursa. La tercera etapa, més llarga, entre Jase Bhanjyang i Karikhola, va ser de 37,4 quilòmetres i 6.632 metres acumulats; Comet es va reafirmar com a vencedora traient 54 minuts i 33 segons a la segona classificada.

Les tres últimes etapes, entre Karikhola i Luckla

Anna Comet va acabar la quarta etapa en 4 hores i 32 minuts, fent 27,5 quilòmetres i 4.454 metre acumulats. La cinquena i penúltima etapa ha estat entre Phakding i Tyangboche, als peus de l’Everest i el Lothse al llarg de 20 quilòmetres i 3.246 metres acumulats, on Comet s’ha confirmat com a vencedora. El títol però se l’ha emportat després de la sisena i última etapa, de 30 quilòmetres i 5.243 metres de desnivell acumulat.

La cinquena edició de l’Everest Trail Race l’han guanyada el nepalès Bhim G. Gurung, Roger Viñas i Joan Soler ens homes; la catalana Anna Comet, la britànica Joanna Meek i Julia Böttger.