FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/11/2014

Anna Comet guanya l’Everest Trail Race 2014 al Nepal

Curses per Muntanya

La vigatana ha estat la clara líder femenina de l’Everest Trail Race, guanyant les sis etapes d’entre 28 i 30 quilòmetres cadascuna, que s’ha desenvolupat a l’Himàlaia del Nepal en altituds d’entre 2.000 i 4.100 metres a la regió de Solokhumbu. La prova ha comptat amb un total de 160 quilòmetres i 30.000 metres de desnivell acumulat.

Anna Comet, esportista de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya i de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), ha disputat la prova gràcies a la seva victòria a la Copa Catalana de Curses Verticals. FGC Mountain Series 6.0 de la temporada 2013-2014, amb la que va aconseguir la inscripció a l’Everest Trail Race.

L’atleta de la Guixa (Vic) ha disputat la prova amb molta força aconseguint no només la victòria femenina de les sis etapes, sinó també una fantàstica 5a posició absoluta. Amb homes, la primera posició ha estat molt disputada entre els dos corredors locals Samir Tamang i Pudorjee Lama Sherpa. La tercera posició se l’ha emportada el basc Zígor Iturrieta. En noies el podi l’han completat la britànica Kerry Sutton i la nepalesa Yangdi Lama Sherpa.

L’etapa d’avui ha començat amb un descens fins a 3.300 metres abans de pujar novament fins a 3.800 metres i baixar durant 6 quilòmetres fins a Namche Bazaar, la “metropoli” de la región, per després enfilar 3,5 quilòmetres fins la meta, a Lukla. Després dels sis dies de l’Everest Trail Race ara Anna Comet, de la Unió Excursionista de Vic, tornarà a Catalunya per recuperar-se i començar la temporada d’esquí.

Els finishers catalans de l’Everest Trail Race

En la classificació final per equips, la parella de corredors Marc Serra i Enric Mascarell (Club Excursionista Madteam), amb l’equip “Mascarell-Serra” han pujat al podi com a tercers classificats; també l’equip mixt “X-Bionic” de Montse Pereira i Jose Ignacio Delgado ha aconseguit el 4t lloc, seguits per l’equip “Coses de Muntanya” de Paco Gorina i Pilar Caixach (Unió Excursionista de Sabadell).