FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 11/03/2018

Andreu Simon i Sheila Avilés, campions de Catalunya de curses per muntanya

Curses per Muntanya

El campionat de Catalunya individual de curses per muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) s’ha disputat en el marc de la cursa La Cameta Coixa, a Miravet, l’11 de març. La prova, organitzada pel Club Esportiu de Muntanya La Cameta Coixa, ha celebrat el desè aniversari i ha comptat amb un planter de corredors de nivell internacional.

El circuit de la cursa absoluta ha cobert una distància de 21 quilòmetres, superant un desnivell positiu aproximat de 1.300 metres. Els 600 participants han pres la sortida envoltats d’una boira que ha anat aixecant-se conforme avançava el dia. Finalment les condicions han estat de calor, amb una lleugera xafogor.

Andreu Simon i Sheila Avilés es proclamen campions de Catalunya a Miravet 

El desè aniversari de la cursa la Cameta Coixa ha aconseguit reunir a Miravet a alguns dels millors corredors del panorama de les curses per muntanya. A la línia de sortida ja s’intuïa que les places del podi anirien cares.

Andreu Simon (AE Intempèrie) s’ha mantingut al capdavant de la cursa des del primer quilòmetre, imprimint un ritme molt alt que aviat ha deixat al davant només als més forts. Simon ha guanyat la cursa amb autoritat, creuant la meta amb un gest de ràbia, en un temps de 1 hora i 52 minuts. Amb aquesta victòria Simon s’ha proclamat campió de Catalunya de curses per muntanya.

Només cinc segons després ha arribat el corredor andalús Mario Olmedo, que ja va ser segon en l’edició del 2017. La tercera plaça, i el subcampionat català, ha estat per Diego Cardozo (AE Matxacuca), amb 1 hora i 53 minuts. Jonatan Cuesta (AAE Escola Treball) ha estat quart a la cursa i ha pujat al podi vàlid pel campionat com a tercer classificat, ja que Mario Olmedo no ha corregut amb llicència FEEC.

Sheila Avilés (AE Matxacuca) ha tornat a ser la millor a Miravet -ja va guanyar al 2017- i s’ha proclamat campiona de Catalunya marcant un temps de 2 hores i 10 minuts a meta. La corredora d’Igualada ha demostrat a la Cameta Coixa que torna a estar a punt per intentar revalidar el títol de campiona de la copa del món de curses per muntanya. Enguany Avilés tindrà una forta rival en el circuit internacional, Eli Gordon. La corredora de l’AE Lleure Montornès, vigent campiona d’Espanya de curses per muntanya, s’ha emportat el subcampionat de Catalunya fimant un temps de 2 hores i 13 minuts. La tercera classificada ha estat Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa), amb 2 hores i 20 minuts. La corredora holandesa afincada a Catalunya ha protagonitzat una gran cursa, malgrat trobar-se encara en plena recuperació després de guanyar fa uns dies l’exigent cursa per etapes The Coastal Challenge, a Costa Rica.

L’entrega de premis del campionat català s’ha celebrat en una plaça de l’Arenal plena de gom a gom i ha assistit el president de la FEEC, Jordi Merino.

Les classificacions de la cursa es poden consultar al lloc web de 9hSports.

Fotos / Ivan Torres