FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/10/2016

Ampliació i inauguració del GR® 2 fins a Sant Adrià de Besòs

Senders

El sender de gran recorregut GR® 2,  que fins ara unia les localitats de la Jonquera (Alt Empordà) amb Aiguafreda (Vallès Oriental) a través de 10 etapes i 171 quilòmetres, s’ha allargat 3 etapes i 50 quilòmetres més, sumant un total de 13 etapes i 221 quilòmetres.

Concretament s’han homologat tres etapes més, des d’Aiguafreda fins a Sant Adrià de Besòs. La primera d’elles  arrenca a Aiguafreda, on fins ara acabava el GR 2, i s’allarga fins a La Garriga, resseguint la llera del riu Congost, i es podrà gaudir d’una espectacular visió dels Cingles de Bertí. La següent etapa homologada uneix les localitats de La Garriga i Montmeló , mentre que la darrera  permet arribar a Sant Adrià de Besòs (Barcelonès), finalitzant concretament al passeig Marítim de la platja del Litoral, al costat mateix de la desembocadura del riu Besòs.

Des de La Jonquera (Alt Empordà) fins a Sant Adrià de Besòs (Barcelonès) el GR 2 recorre algunes de les raconades de més interès del quadrant nord-oriental de Catalunya. Indrets com la zona volcànica de la Garrotxa, les impressionants cingleres de Tavertet, la frondositat dels boscos de les Guilleries o la conca fluvial del Congost i el Besòs. El sender també passa per algunes de les localitats més boniques del país: Besalú, Santa Pau, Rupit o Tavertet, un contrapunt cultural que complementa de manera perfecte l’evident interès excursionista i paisatgístic d’aquest gran recorregut.

Captura de pantalla 2016-10-27 a les 9.47.41

Inauguració oficial de l’ampliació del recorregut:  

En relació a l’ampliació del sender, el dissabte 12 de novembre es farà a Sant Adrià de Besòs un petit acte d’inauguració oficial de l’homologació d’aquetes tres etapes. Així, la trobada dels participants serà a les 10:00h a la sortida de la parada de metro Baró de Viver (L1). Es farà una caminada de 4,5 quilòmetres a través del GR 2 fins al punt final del mateix, al passeig Marítim de la platja del Litoral, al costat de la desembocadura del riu Besòs. Hi esteu tots convidats!

Hora de trobada: 10.00 h
Punt de trobada: la sortida de la parada de metro Baró de Viver (L1).
Punt de finalització de la caminada: passeig marítim de la platja del Litoral (Sant Adrià de Besòs).
Distància: 4,5 km.
Dificultat: baixa