FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Mestre
Foto: Roger Mestre

Notícies - 25/04/2022

Alícia Domingo Masdeu i Zeno Fazio Zalányi són els nous campions de Catalunya Universitari

Vallès Occidental Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Alícia Domingo Masdeu i Zeno Fazio Zalányi s’han emportat el títol de campions de Catalunya Universitari de Curses per Muntanya a la 8a edició de la MonteScatano. La cursa de 21 km i 1.200 m de desnivell positiu ha estat organitzada per la Joventut Atlètica Montcada i l’Ajuntament de Montcada i Reixac i amb el suport de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

A la cursa hi ha assistit el president de la FEEC Jordi Merino i Urbano i la responsable de seleccions i centres de tecnificació de la FEEC Meritxell Soler.

Alícia Domingo Masdeu (CE Arítjol) s’ha proclamat Campiona FEEC Universitària arribant a la meta amb un temps de 2h 27 minuts i 46 segons. La femenina més ràpida ha estat Belinda Baquero Pérez (Peña Guara) amb un temps de 2h 19 minuts i 55 segons, però, al no ser federada FEEC no ha pogut optar al títol i, en el seu lloc, s’ha proclamat Campiona Universitària. La tercera femenina en arribar a la meta ha estat la Júlia Gràcia Bonastre amb un temps de 2h 29 minuts i 52 segons, emportant-se el títol de Subcampiona Universitària, ja que tampoc és federada FEEC; i completant el podi Universitari, Maria Molina Puyo (CA Baix Montseny), tampoc federada FEEC, amb un temps de 3h 12 minuts i 50 segons.

En la categoria masculina, la competició ha estat molt ajustada fins al final. De fet, han estat uns pocs segons els que han adjudicat les posicions dels tres primers que han arribat a la meta. El primer a creuar la línea d’arribada ha estat Zeno Fazio Zalányi (AT Cerdanyola) amb un temps d’1h 46 minuts i 54 segons, seguit de Josep Maria Julve Lara (Escola Atletisme de Mont-Roig) amb 1h 47 minuts i 21 segons; i completant el podi Arnau Antich Dresaire (Club Excursionista de Gràcia) parant el cronòmetre amb un temps d’1h 48 minuts i 8 segons.

Recorregut de la cursa

Com ja és habitual, la cursa ha començat al centre de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) i en el primer quilòmetre els corredors i corredores han pogut encarar una de les ascensions més dures de tot el recorregut. Amb una distància de 800 metres, aquesta ascensió ha marcat el ritme de la cursa malgrat no ser l’única ascensió a la que els participants s’enfrontarien. L’ermita de Reixac ha estat un dels punts més emblemàtics de la cursa, on els participants han pogut gaudir de l’anomenat balcó de la Serralada de Marina.

Seguidament, la prova ha transcorregut per corriols replets de vegetació fins arribar al que seria l’ascensió més llarga, cap al Turó de Donadeu i Coscollada, a uns 460 metres. Just després d’aquest punt, els corredors ja només havien d’encarar els últims quilòmetres fins a tornar a passar per l’arc de meta situat al centre del municipi.

L’organització també ha fet una cursa més curta d’uns 11 km amb 400 m de desnivell per tots aquells que volguessin iniciar-se a les curses de muntanya. També s’ha disputat la modalitat més clàssica de totes, amb uns 15 km de distància i 750 m de desnivell acumulat a través de corriols no tant tècnics com la modalitat més llarga.

 

Visualitza les fotografies de la cursa:

Galeria I

Galeria II