FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 14/02/2017

Álex Txikon, cap de cartell del ‘Cicle de Muntanya’

Cultura

Els amants de l’alpinisme i l’aventura tenen una nova cita amb el Cicle de Muntanya de la Diputació de Tarragona, que farà passar per l’Auditori de la Diputació a muntanyencs de renom internacional i projectarà títols cinematogràfics multipremiats, del 2 de març al 6 d’abril.

Es fusionen el Cicle de Conferències i la Mostra de Cinema

La Mostra de Cinema i el Cicle de Conferències es fusionen, convertint-se en el nou Cicle de Muntanya de la Diputació de Tarragona. La unificació té com a objectiu consolidar-se com a referent de l’alpinisme i l’aventura a Catalunya. En aquest sentit, s’ha creat una comissió d’experts en la matèria, externa a la Diputació, on la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya tindrà representació.

“Presentem una proposta des d’una perspectiva diferent. La Diputació de Tarragona fa una aposta ferma per aquest esdeveniment” ha explicat el president de la institució, que ha encapçalat l’acte, el Sr. Josep Poblet. La reformulació del cicle coincideix amb els deu anys de l’inici de les ponències i el quart de les projeccions. El coordinador de l’esdeveniment, Pau Salas ha apuntat que “calia potenciar el projecte i per això hem decidit fusionar-ho. A més, per primer cop introduïm curtmetratges en la programació”.


Sebastián Álvaro, Josep Poblet i Pau Salas durant la presentació  Foto: Ivan Torres

Sebastián Álvaro, present en l’acte

En la presentació del cicle als mitjans també ha estat present Sebastián Álvaro, qui fa 10 anys va inaugurar el Cicle de Conferències. El creador i director del programa de televisió Al filo de lo imposible durant 28 anys ha comentat: “Estic convençut que s’ha d’invertir en temes que ens fan més cultes i civilitzats, i aquest cicle ho és. La muntanya és cultura i salut, i ens queda un llarg camí per donar-la a conèixer com cal.

Álvaro ha destacat tres dates del cicle: “Recomano vivament la conferència inaugural d’Eduardo Martínez de Pisón, un dels pocs savis humanistes que queden. També la xerrada d’Álex Txikon, protagonista de la primera escalada hivernal al Nanga Parbat, i la pel·lícula Jurek, una visió transversal sobre l’alpinisme polac i la figura de Jerzy Kukuczka”.

En el marc del cicle, Álvaro durà fins a Tarragona l’exposició fotogràfica “El món a la fi del món”, que es podrà visitar del 31 març a l’1 de maig al Tinglado 4 del Moll de Costa del Port de Tarragona, organitzada per l’Autoritat Portuària de Tarragona.

Tres conferències, dues pel·lícules i dos curtmetratges

La conferència inaugural del nou Cicle de Muntanya, anirà càrrec d’Eduardo Martínez Pisón, sota el nom d'”El descobriment del paisatge de muntanya”, el 2 de març. El següent dijous es projectarà la multipremiada pel·lícula “Freedom under load” de Pavol Barabás. Daniel Andrada parlarà sobre la seva trajectòria com a escalador professional en la xerrada que porta el mateix títol que el llibre que sobre ell va publicar Desnivel, “El juego de escalar”, el 16 de març.

L’equador del cicle el marcarà la projecció de dos curtmetratges, “E.B.C. Everest Base Camp 5.300 m” i “A line across the sky”, el dia 23 de març. Les dues últimes dates giraran al voltant de l’himalaisme, amb la projecció de “Jurek”, el 30 de març, i la conferència de cloenda de l’alpinista Álex Txikon, el 6 d’abril.