FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 17/01/2017

Alerta per una onada de fred excepcional i alt risc d’allaus

Interior ha activat l’alerta per una onada de fred excepcional. Ho ha anunciat el conseller Jordi Jané, que ha demanat precaució als ciutadans davant del fred rigorós previst pels pròxims dies.

Davant la previsió de fred intens dels pròxims dies Jordi Jané s’ha reunit amb els responsables de Protecció Civil i d’Emergències per planificar tos els dispositius que s’activaran aquests dies. En una compareixença informativa posterior, Jané ha demanat precaució als ciutadans per l’onada de fred prevista per aquesta setmana i ha explicat que Interior declararà “directament en fase d’alerta” el pla general de Protecció Civil.

S’eleva fins a nivell 4 el risc d’allaus en alguns punts del Pirineu

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, en l’últim butlletí de perill d’allaus publicat, ha elevat el risc d’allaus fins a nivell 4 (sobre 5) en alguns punts del Pirineu, tant occidental com oriental. En aquests moments, l’acumulació de neu és considerable en zones de l’Aran i Franja nord de la Pallaresa.

Des de Protecció Civil es demana molta precaució en activitats de muntanya al Pirineu i Prepirineu. En cas de realitzar alguna activitat de neu fora de perímetres controlats recordem que s’ha de portar sempre el material bàsic de seguretat (DVA, pala i sonda).