FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/10/2015

Alejandro Martínez, Robert Masó i Patricia Torres, guanyadors de la Trepitja Garrotxa

Curses per Muntanya

El petit poble d’Oix (Alta Garrotxa) ha sigut el punt de sortida i arribada aquest cap de setmana de l’Ultra Trail Trepitja Garrotxa. Aquesta cursa d’ultraresistència, organitzada pel CE d’Olot, ha clausurat el calendari de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), patrocinat per Asus i Tuga Active Wear.

El recorregut, de 112 quilòmetres i 5.400 metres de desnivell, ha cobert bona part del territori de l’Alta Garrotxa. Molts dels participants no coneixien la zona i s’han emportat una grata sorpresa. Antoni Mestre, del CE Refalgarí i categoria màster, és un dels pioners en curses d’ultraresistència a Catalunya i ‘finisher’ de curses mítiques com la Tor de Geants o l’Ultra Trail del Montblanc: “He decidit venir a córrer aquesta ultra perquè no coneixia la comarca. El paisatge és espectacular. Ha sigut una cursa més dura del que imaginava, amb un terreny molt pedregós i trencacames.”

En categoria masculina Alejandro Martínez, del Club Ultra KL Runners, i Robert Masó, del Club TRC Aresta, han entrat junts a meta i s’han proclamat campions de l’ultra. Han parat el cronòmetre en 13 hores i 52 minuts. A poc més de 3 minuts ha arribat el tercer classificat, Ismael Vila, també del Club TRC Aresta.

Durant tot el recorregut hi ha hagut una aferrissada lluita per la primera plaça. Un grupet de quatre corredors han anat junts fins al quilòmetre 27,2 a Beuda. A partir d’allà el grup s’ha anat estirant. A Beget es complia el quilòmetre 71,6 de cursa i arribaven junts Alejandro Martínez i Robert Masó. Els seguia molt d’aprop Ismael Vila, a poc més de cinc minuts.

Robert Masó ha viscut així la cursa: “Satisfet d’haver acabat l’ultra. En una cursa tan llarga tens molt de temps per pensar i en alguns moments no anava cómode del tot. Venia de fer una cursa de 60 quilòmetres fa pocs dies i les cames no responien. He corregut tota l’estona al costat de l’Alex Martínez. No ens coneixiem de res però hem acabat fent amistat. Al quilòmetre 100 ens hem posat d’acord i hem decidit creuar junts la línia de meta.”

Patricia Torres, del Club Trailrunning, ha sigut la guanyadora en categoria femenina, amb un temps de 19 hores i 12 minuts. Laura Boix, del Club TRC Aresta, ha sigut segona, a 42 minuts, i Montserrat Sisteré, del CE d’Olot, tercera.

Fins a Beuda ha liderat la cursa Laura Boix, però unes ampolles als dits dels peus l’han fet perdre temps a l’avituallament. Patricia Torres, amb una actitud ferma i decidida, ha començat a guanyar ventatja des d’allà i ja ha dominat la cursa fins a Oix.

A més de la cursa d’ultraresistència, s’han disputat dues curses més. Una trail de 63 quilòmetres i 2.900 metres de desnivell positiu, i una cursa curta de 25 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell.  En total, més de 300 persones han participat en la Trepitja Garrotxa, una cita que després de l’èxit d’aquesta edició segur que es consolidarà al calendari com una de les imprescindibles.

Fotografies / Ivan Torres