FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 03/04/2016

Albert Viñau i Carmen Pérez, Campions de Catalunya de Curses d’Ultraresistència

Curses per Muntanya

La 5a edició de l’Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada (UTMCD), organitzada per la Secció de Muntanya de l’Agrupació Cultural Vila-Seca, ha acollit el Campionat de Catalunya de Curses d’Ultraresistència individual i per equips de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), aquest dissabte dia 2.

El tret de sortida s’ha donat a la població de Prades (Baix Camp) a les 9 h del matí de dissabte. Els 180 corredors participants han tingut 24 hores per completar un recorregut de 90 quilòmetres i 4.500 metres de desnivell positiu. El recorregut ha cobert gran part de les Muntanyes de Prades, passant per Siurana, Mont-Ral, La Mussara, o el poble abandonat de Gallicant. Un tram de la cursa també s’ha endinsat a les muntanyes del Montsant, passant per Albarca.

Albert Viñau i Carmen Pérez, Campions de Catalunya de Curses d’Ultraresistència

Albert Viñau s’ha proclamat Campió de Catalunya en categoria absoluta masculina, després de completar el recorregut en un temps de 10 hores i 14 minuts.  A 16 minuts ha entrat el segon classificat, Marc Solé, amb un temps de 10 hores i 30 minuts. El tercer a meta ha sigut David Preñanosa, amb 10 hores i 52 minuts.

En categoria absoluta femenina, Carmen Pérez s’ha emportat la victòria i s’ha proclamat Campiona de Catalunya. Pérez ha fet un temps de 12 hores i 58 minuts. La segona en creuar la meta a Prades ha sigut Sara Codina, amb un temps de 13 hores i 19 minuts. Àngels Centelles ha sigut tercera, amb 13 hores i 49 minuts.

Campions de Catalunya de Curses d’Ultraresistència per equips

La categoria per equips s’ha subdividit en tres categories més, i han optat al campionat català les parelles masculines, femenines i mixtes.

En categoria per equips masculina, s’han proclamat Campions de Catalunya Jaume Folguera i Jordi Marco. L’equip format per Judit Juncosa i Giulia Portarluri, del CE Trail Tarraco s’ha proclamat Campió de Catalunya en categoria per equips femenina. En categoria mixta la victòria ha sigut per Arturo Nériz i Judit Francín, també del CE Trail Tarraco.

Fotografies / Jordi Santacana

[table id=195 /]