FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 11/08/2023

Albert Guàrdia torna al pòdium d’un mundial

Escalada esportiva Escalada

Albert Guàrdia (CCT21) ha estat un dels noms propis del mundial d’escalada que s’està fent aquests dies a Berna. L’escalador català ha aconseguit pujar al pòdium de la categoria AL2 (emputats d’una cama) en el campionat de paraescalada.

Guàrdia va disputar la final de la modalitat i es va quedar molt a prop del segon calaix que finalment va ser pel nordamericà Ethan Zilz. El francès Thierry Delarue ha estat el campió després d’imposar-se a Zilz.

Guàrdia un dels millors paraescaladors del món ja va tastar l’èxit de ser campió del món l’any 2016 i demostra que segueix en plenes condicions per a lluitar de tu a tu amb els millors del món de l’especialitat.

2023 Campeonato del Mundo – 08.08.2023 I BERNA – SUIZA

L’Albert Guàrdia Ferrer (Barcelona, 1985) és pioner de la paraescalada al nostre país. Als seus 36 anys, és campió de Catalunya, d’Espanya i del món i somia a participar, algun dia, en uns jocs paralímpics. I això que aquesta disciplina no serà olímpica abans del 2028. Un accident de moto, amb 29 anys, li va canviar la vida. O potser no. Encara que li falti una cama, és un cul inquiet, ja sigui escalant per una paret o fent i desfent qualsevol entrellat, com quan exerceix de soldador, la seva feina. I és que l’Albert no és producte de les seves circumstàncies, sinó de les seves decisions. Criat a Alella (Maresme), actualment viu a Manresa i és soci del Club d’Escalada i Competició CCT21.

En categories RP que agrupa a escaladors que pateixen diversitat funcional física o neurològica de greu mitjà que afecta a la força i l’estabilitat o l’extensió, el català Anther Frigola (CE Madteam) ha aconseguit la 6a posició en RP2, Eloi Vila (CE 2×2 SantPedor) ha estat 16è en RP1 masculina i Júlia Castello (CCT21) 7a en RP1 femenina.

Aida Torres i Carla Martínez segueixen creixent 

Les altres dues representants catalanes al Mundial, són Aida Torres (CE Torelló) i Carla Martínez (CCT21), les dues escaladores han tancat la seva participació en el seu primer mundial absolut aquest dijous. Carla Martínez ha quedat lluny de poder donar la sorpresa i ha tancat la prova de velocitat on participava en la 21a posició. Martínez que està fent una temporada per emmarcar encara té opcions de lluitar la copa d’Europa amb la federada valenciana Leslie Romero en l’última prova del campionat.

Aida Torres per la seva banda marxa del mundial amb la 57a posició a la general de la prova de bloc. L’osonenca ha patit una campanya irregular a causa d’una lesió que l’ha fet aturar-se però es manté forta a la competició estatal de bloc.