FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 20/01/2021

Ajornats els campionats de Catalunya d’esquí de muntanya esprint i vertical

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya Seleccions catalanes

Les proves esprint i vertical del Campionat de Catalunya d’Esquí de Muntanya que s’havien de celebrar l’últim cap de setmana d’aquest mes a l’estació d’Espot a les Valls d’Àneu (Pallars Sobirà) s’han hagut d’ajornar com a conseqüència de l’estat actual de la pandèmia.

La prova esprint tenia previst celebrar-se el dissabte dia 30 de gener i la prova vertical el diumenge dia 31, però l’allargament de les actuals mesures del Govern de la Generalitat per intentar frenar la propagació del Covid-19 fins el 7 de febrer han obligat al Campionat a ajornar la data d’inici.

Des de la FEEC i l’Espot Esquí Club Valls d’Àneu, organitzadores oficials de la competició, s’està treballant per a buscar una nova data per la competició, sempre que la situació epidemiològica millori i les mesures del Govern ho permetin.

Aquestes dues proves no són les úniques al calendari que tremolen davant les mesures del Govern català. Les proves del Campionat de Catalunya d’Esquí de Muntanya per Equips i de llarga distància, programades pel març, també estan pendents de si les restriccions permeten que se celebrin o no, com totes les que s’haurien de celebrar aquests propers mesos.

Antoni Massagué, director tècnic de la FEEC, ha lamentat que s’hagin d’haver ajornat les competicions i ha afegit que “De moment està clarissim que no està permès fer competicions d’àmbit català de cap mena. Quan aquestes restriccions s’acabin tornarem a valorar la situació, quines entitats volen seguir endavant i veurem com ho fem, però ara mateix tot això és una absoluta incògnita. Haurem d’anar setmana a setmana o, com a màxim, a 15 dies vista.”

De moment, les úniques competicions a les que poden participar els esportistes catalans són les estatals i internacionals, com el campionat d’Espanya d’esquí de muntanya celebrat el passat cap de setmana a Boí-Taüll (Alta Ribagorça). Les competicions catalanes, en canvi, estàn prohibides. Massagué és rotund quan afirma que això és una incoherencia.

“No té cap sentit que no puguem fer almenys els campionats de Catalunya, que és el que salva la temporada a molts esportistes en l’àmbit català. Alguns esportistes poden perdre beques, d’altres no aconsegueixen les puntuacions que necessiten per ser esportistes d’alt rendiment i pot ser un problema per nens que s’estàn formant i acabaran amb una temporada sencera en blanc. Si no podem fer una Copa o una Lliga, d’acord, però el que demanem és que, com a mínim, es puguin fer els campionats. Són importants.”

Les pròximes setmanes la FEEC conjuntament amb la UFEC seguiran treballant per arribar a un acord amb el Govern que permeti disputar campionats nacionals.