FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim Hernández
Foto: Quim Hernández

Notícies - 26/03/2023

Aida Torres, Rut Monsech i Lluc Macià medallistes a la primera prova de la Copa de Espanya d’Escalada en bloc i velocitat

Escalada esportiva

Aida Torres es penja la medalla de plata i Rut Monsech la de bronze en la categoria absoluta femenina. Lluc Macià és el bronze de la categoria masculina.

La Selecció Catalana d’Escalada i el Centre de Tecnificació d’Escalada de Catalunya han participat aquest cap de setmana en la primera prova de la Copa d’Espanya de bloc i velocitat. Una cita doble que s’ha celebrat a Oviedo a una gran infraestructura exterior amb la catedral de la ciutat com a teló de fons.

Els escaladors catalans classificats per la final de diumenge, Aida Torres, Rut Monsech i Lluc Macià, han aconseguit pujar al podi en la primera cita de la copa estatal.

La final femenina ha estat molt ajustada gairebé fins al quart i l’últim bloc. Les dues escaladores de la selecció han aconseguit arribar al top en dos dels quatre blocs dominant fins a tres zones. Han estat creatives i han resolt els blocs de manera diferent i arriscant per assegurar els tops i la medalla en aquesta primera fase.

Lluc Macià tot i les molèsties al braç per un moviment que imitava les fissures al primer bloc, s’ha penjat la medalla de bronze resolent un dels quatre blocs, en una final que ha deixat dos dels quatre proposats sense resolució.

Els millors resultats en la modalitat de velocitat han estat per Valentin Sternik i Carla Martínez amb una quarta posició.

En la competició juvenil, categories, sub14, sub16 i sub 18, els joves del Centre de Tecnificació de Catalunya es fan amb cinc medalles. 

A la sub16 femenina les escaladores catalanes, Geila Macià, Julia Benach i Emily Charlotte Pescetto copen el podi.

En la competició de bloc: A la sub14 femenina, Maia Martinez, s’ha emportat el bronze empatada a blocs i a zones amb la primera i la segona clasificada. A la sub16 femenina les escaladores catalanes, Geila Macià, Julia Benach i Emily Charlotte Pescetto han copat el podi en aquesta categoria en una final d’infart i amb dos blocs que van quedar finalment sense resoldre. La final de la sub16 masculina ha comptat amb la participació de dos catalans: Benat Munné finalitza 6è i Jan Molist 8è.  A la sub18 masculina, Magí Giménez,  de l’equip CCT21, es penja la medalla de plata.

En la competició de velocitat: Manel Navarro de la sub14 s’ha penjat la medalla de bronze.

Classificacions completes