FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Ivan Torres
Foto: Ivan Torres

Notícies - 03/04/2022

Aida Torres i Credic Lluc Milles, espectacle i victòria en la segona prova de la Copa Catalana de bloc

Vallès Occidental Escalada esportiva Escalada

La Sala Flashh de Sant Cugat (Vallès Occidental) ha sigut l’escenari de la segona parada de la 14a Copa Catalana de bloc, organitzada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, el 2 d’abril. Per segona setmana consecutiva, després del rècord de participants inscrits en la cita que va obrir la copa a Vilanova i la Geltrú (Garraf), les inscripcions per la competició s’han exhaurit de nou, arribant als 125 participants.

La jornada ha començat amb la participació de les categories juvenils, des de la sub 12 a la sub 16. Aquestes tres categories són les que han aplegat més competidors i competidores, deixant palès el bon moment i acceptació que viu l’escalada de competició entre els més joves. Un dels fenòmens més significatius en els darrers anys en aquestes categories ha sigut l’aparició de diversos clubs que han apostat per conformar equips de competició, que realitzen entrenaments dirigits i un seguiment per part de diversos professionals de l’escalada. Estem acostumats a veure equips en esports com les curses de muntanya o l’esquí de muntanya, però en l’escalada a casa nostra és una tendència relativament nova en la que cada cop creuen més entitats.

Tant en la sessió competitiva del matí com en la de la tarda, quan han entrat en acció les categories sub 18, veterans i absoluts, els equipadors de la prova -Carlos Catari, Ferran Pallarès, Pol Palau i Willy del Pozo- ha proposat un problemes de bloc tècnics, amb moltes coordinacions i dinàmics i moviments incerts en les imponents plaques de la Sala Flashh. Els blocs físics han estat l’excepció, a diferència del que vam poder veure la setmana passada a la primera prova, a Indoorwall Vilanova.

El públic ha sigut molt nombrós durant tot el dia i ha pogut gaudir d’unes finals molt competitives i de qualitat, que han tingut a envejar a proves de caràcter internacional.

Frec a frec entre Aida Torres i Valentina Aguado

En la categoria absoluta femenina Aida Torres (CE Torelló) i Valentina Aguado (Federación Argentina de Ski y Andinismo), escaladora argentina que està residint a Terrassa per preparar tot el primer segment de les Copes del Món d’escalada en bloc i dificultat, han protagonitzat un emocionant frec a frec en la final. Aguado va ser la guanyadora de la primera prova de la copa i partia com una de les favorites per tornar a pujar al calaix més alt del podi. Torres no va tenir la seva millor nit a Vilanova i la Geltrú una setmana enrera però a Sant Cugat ha sortit molt centrada des del primer bloc i no ha baixat el seu rendiment en cap moment, gestionant molt bé la pressió. L’escaladora de Torelló ha sigut l’única que ha pogut encadenar els quatres blocs de la final, resultat que li ha donat la victòria. Aguado ha acabat fent top en tres blocs i ha sigut segona. La tercera plaça l’ha ocupat la finalista més jove, Lucía Miranda (UEC Cornellà), que amb només 16 anys apunta ben alt des de fa temps. Miranda ha encadenat dos blocs.

La victòria d’Aida Torres li servirà per afrontar amb motiviació i la moral ben alta la primera prova de la Copa del Món de Bloc, que es disputarà a Meiringen (Suïssa), els dies 8 i 9 d’abril. Allà també es trobarà a Valentina Aguado i també competirà Rut Monsech (CE Alpicat), que ha sigut quarta a Sant Cugat. La final femenina l’ha tancat Maria Benach (CM Sant Llorenç), que la setmana passada va pujar al podi a Vilanova i la Geltrú.

 

Cedric Lluc Milles guanya exprimint-se al màxim

En categoria masculina el millor a la Sala Flashh ha estat Cedric Lluc Milles (CE Sant Celoni). Els seus rivals més directes a la final han estat Guillem Monsech (CE Alpicat) i Jerome González (Federación Canaria de Montañismo), que no li han posat gens fàcil en cap moment. De fet, Milles i Monsech han empatat a blocs encadenats, quatre, i el nombre d’intents i zones aconseguits han estat els que han determinat la classificació final.

El bloc més espectacular de la final masculina ha estat un equipat amb una fissura, que recordava als vistos en anys anteriors a la Copa del Món de bloc, que ha obligat a tots els competidors a tirar de tècnica i gestualitat. Cedric Lluc i Jerome han arribat al top fent gala de força, mentres que Guillem ha sigut l’únic que ha fet servir la clàssica tècnica de l’empotrament per acabar arribant amb facilitat al top.

El podi ha quedat conformat per Cedric Lluc Milles en la primera posició, Guillem Monsech en la segona i Jerome González en la tercera. Lluc Macià (CE Esparraguera) ha sigut quart, Joel Codina (CE Madteam) cinquè i Lau Macià (CE Esparraguera).

Després d’haver-se disputat dues proves de la Copa Catalana de bloc, el circuit es prèn un descans i no tornarà a activar-se fins la tardor, quan l’1 d’octubre es celebrarà la darrera prova de la copa, també Campionat de Catalunya, a la Sala Blocat, a Centelles (Osona).

Consulta les classificacions de totes les categories

Ivan Torres