FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 31/08/2015

Agustí Roc i Gemma Colomé, campions de Catalunya de Curses Verticals a Roquetes

Curses per Muntanya

Agustí Roc, de l’Associació Esportiva Matxacuca, i Gemma Colomé, del Centre Excursionista Refalgarí, s’han proclamat campions de Catalunya de Curses Verticals a Roquetes. El campionat s’ha disputat dins del marc del Km Vertical de Roquetes, organitzat per l’entitat Trail Roquetes Associació Esportiva.

Roc ha parat el cronòmetre en 55 minuts i 54 segons al cim del Pic Mont Caro (1.441 metres). La marca no ha estat suficient per batre el rècord de la cursa establert en 55 minuts i 6 segons, però li ha donat el campionat al veterà corredor de Molins de Rei. El subcampió ha estat Jan Margarit, del Centre Excursionista Pontsicà. El jove corredor de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) és precisament qui ostenta el rècord des de l’any passat. La tercera posició ha estat per Roman Kessler.

En categoria femenina, Gemma Colomé partia com una de les principals favorites, i ha aconseguit la primera posició marcant un temps d’1 hora, 19 minuts i 16 segons. La tortosina també forma part de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya. La segona posició ha estat per Maria Pilar Prades Alquézar i el tercer lloc al podi l’ha ocupat Sílvia Zúñiga Garcia, de la Unió Excursionista Urgellenca.

Podis de la categoria sènior

El podi sènior masculí va ser per Roman Kessler, David Adan del Centre Excursionista Pontsicà, i Guillem Vilalta de l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà. En noies, les millor sèniors van ser Gemmà Colomé, campiona, i Sílvia Zúñiga seguida per Clara García.

Podis de la categoria veterana

El podi masculí el va encapçalar el guanyador de la prova, Agustí Roc, especialista en aquest tipus de curses. El van seguir Ángel Moreno i Ronald Fargas. En dones van destacar Maria Pilar Prades, Susana Palomo de l’Associació Esportiva de Muntanya de Capellades, i Nativita Simón.

Podis de la categoria màster

En categoria màster, els més grans de la prova, el podi masculí va ser per Octavio Redon, Antoni Miró del Club Excursionista Masteam. i Joan Martínez. En dones al podi hi van pujar Carme Millan del Centre Excursionista de Balaguer, Beatriz Cano del Club Excursionista Trail Tarraco, i Montse del Aguila, de la Unió Excursionista de Catalunya de Tortosa.

Podis de la categoria sub23

En categoria sub23, Jordi Alis de la Unió Excursionista Urgellenca, va fer podi amb Sergi Brau, del Centre de Tecnificació i membre del Centre Excursionista Solsonès, i Jordi Vallès del Club Excursionista uekanoia. En noies van pujar al podi les tres corredores, Joana Sans, del Club d’Atletisme de Nou Barris, Arantxa Salvadó i Carla Gisbert.

Podis de la categoria júnior

Els podis de la categoria més jove els van formar Jan Margarit Solé, que també va proclamar-se subcampió, i Iu Escolà del Centre Excursionsita de Rubí, de la Lira Vendrellenca, tots dos del Centre de Tecnificació, i Ferran Robert, en nois. En noies, el podi el van completar Laia Aguilar, del Centre de Tecnificació i membre del Club Excursionista de Calldetenes, i Bea Estragués.

Durant tota la jornada s’ha pogut visitar també la fira Expo-Trail KMV. Per quart any consequtiu ha aplegat algunes marques i empreses representatives del sector, com Tuga Active Wear, patrocinador junt a Cébé, del calendari de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Fotografies / Ivan Torres