FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/05/2016

Adrià Noguera i Àngela Castelló, Campions de Catalunya de Curses Verticals

Curses per Muntanya

La 9a edició de la Vertical Quiri, organitzada per la Unió Excursionista Urgellenca, ha acollit el Campionat de Catalunya de Curses Verticals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), a Noves de Segre (Alt Urgell), el 8 de maig. La prova ha aplegat 130 corredors al campionat català, a més de tots els participants del Circuit Fer, la caminada popular i la “Petit Quiri”.

La cursa ha sortit des de la població de Noves de Segre i ha arribat fins a dalt del Sant Quiri, on els corredors participants han acabat tocant la creu del cim. Vertical molt explosiva de 4,7 quilòmetres de distància i 870 metres de desnivell positiu, amb dues rampes molt acusades.

En categoria masculina absoluta, Adrià Noguera (UE Prats) ha sigut el primer en coronar el cim del Sant Quiri, amb un temps de 37 minuts i 56 segons,  i s’ha proclamat campió de Catalunya de Curses Verticals. El segon classificat, i subcampió de Catalunya, ha sigut Guillem Vilalta (AE Mountain Runners del Berguedà), a només 38 segons del primer. La tercera plaça de podi l’ha ocupat Jaume Cornellà (CE Girona). Cal destacar que el corredor del CE Voltreganès, i membre del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de la FEEC, Marc Traserra, ha arribat el segon al cim del Sant Quiri, però no ha pujat al podi del Campionat de Catalunya absolut degut a que corre en categoria júnior.

Àngela Castelló (CE Girona), amb una marca de 46 minuts i 36 segons i dominant la cursa a plaer, s’ha proclamat campiona de Catalunya de Curses Verticals en categoria femenina absoluta. El subcampionat ha sigut per Sílvia Zúñiga (AE Ekke Lleida), amb un temps de 48 minuts i 28 segons, i la tercera plaça per Mireia Santesmases (CEM La Cameta Coixa), amb 50 minuts i 32 segons.

L’acte d’entrega de premis del campionat ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de les Valls d’Aguilar, Rosa Fàbrega; el director de cursa, de la Unió Excursionista Urgellenca, Xavier Escribà; i la vicepresidenta tercera de la FEEC, Meritxell Soler.

Classificacions del Campionat de Catalunya de Curses Verticals per categories

Categoria júnior femení
1r Laia Aguilar (CE Calldetenes)
2n Maria Beringues (AE Mountain Runners del Berguedà)

Categoria júnior masculí
1r Marc Traserra (CE Voltreganès)
2n Adrià Duarri (CE Súria)
3r Eduard Baquer (CER L’Escala)

Categoria cadet femení
1r Carola Vila

Categoria cadet masculí
1r  Arnau Cases (Espot Esquí Club Valls d’Àneu)
2n Adrià Gelonch (CE Priorat)
3r Gerard Palomo (UE Urgellenca)

Categoria absoluta masculí
1r Adrià Noguera (UE Prats)
2n Guillem Vilalta (AE Mountain Runners del Berguedà)
3r Jaume Cornellà (CE Girona)

Categoria absoluta femení
1r Àngela Castelló (CE Girona)
2n Sílvia Zúñiga (AE Ekke Lleida)

3r Mireia Santesmases (CEM La Cameta Coixa)

Fotografies / Ivan Torres i Carles Martí

[table id=194 /]