FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 14/10/2018

Adrià Matas i Laura Boix guanyen l’Ultra Trail Trepitja Garrotxa

Curses per Muntanya

L’Ultra Trail Trepitja Garrotxa, organitzada pel Centre Excursionista d’Olot, ha tancat el calendari de la 7a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), els dies 13 i 14 d’octubre. Més de 400 corredors han participat en una de les quatre curses que ha aplegat la cita de l’Alta Garrotxa.

La prova reina de la Trepitja Garrotxa, l’ultra trail, ha cobert una distància de 84 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 4.750 metres. Amb sortida i arribada a la població d’Oix, els corredors han creuat la subcomarca de l’Alta Garrotxa. En aquesta edició s’ha escurçat el recorregut en pràcticament 30 quilòmetres respecte a l’edició del 2017, convertint l’ultra trail en una cursa més ràpida.

Les altes temperatures, poc habituals per l’època, en les cotes baixes, i l’humitat i fred en les parts altes, han estat protagonistes. Els corredors s’han trobat un terreny enfangat i relliscós en molts trams, fet que ha dificultat la progressió i ha fet extremar les precaucions per no patir caigudes.

Adrià Matas creua la línia de meta com a guanyador a Oix

Adrià Matas i Laura Boix guanyen l’Ultra Trail Trepitja Garrotxa

L’emoció s’ha mantingut fins als darrers quilòmetres en la cinquena edició de la Trepitja Garrotxa. Adrià Matas (AE Muntanya) s’ha mantingut entre les posicions capdavanteres durant tota la cursa, esperant el seu moment. Matas ha donat la sorpresa a Tortellà, quan només faltaven 14 quilòmetres per acabar la cursa. “Sortint de Tortellà, anava segon i ja pensava que acabaria en aquesta posició. Anava molt tocat però llavors he tingut contacte visual amb el primer i m’he motivat per pujar el ritme. Quan l’he caçat he començat a creure que podia guanyar”, ha explicat.

D’aquesta forma, Adrià Matas s’ha proclamat guanyador de la Trepitja Garrotxa, amb un temps de 10 hores i 37 minuts, per davant de Jesús Fraile, que finalment ha estat segon després de mantenir-se líder durant gran part de l’ultra. Fraile ha creuat la meta sis minuts més tard que Matas. La tercera plaça del podi ha estat per Francesc Martin (CE Caldes de Malavella), amb 10 hores i 52 minuts.

En categoria femenina, la corredora local Laura Boix (CA Olot Terra de Volcans) no ha tingut rival, corrent sempre com a líder de cursa. Boix s’ha proclamat guanyadora en dones de la Trepitja Garrotxa amb un temps de 13 hores i 59 minuts. Boix ja va ser segona en la mateixa cursa l’any 2015 i 2016. La segona classificada ha estat Montserrat Sisterè (CE Olot), amb un temps de 15 hores i 49 minuts. Ha tancat el podi femení Núria Codina (CE Pedala.cat Balaguer).

A l’entrega de premis ha assistit el director tècnic de la FEEC, Antoni Massagué.

La Trepitja Garrotxa és esdeveniment solidari. El CE d’Olot destinarà tots els beneficis a la Fundació Albert Bosch, qui treballa en la recerca de solucions mèdiques per a malalties infantils.