FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 28/02/2017

Actuació d’urgència a la porta interior del refugi Molières

Refugis

Arran d’un trencament del pany de la porta interior del refugi lliure de Molières, l’entrada a aquest equipament d’emergència estava malmès, segons ens havia informat un usuari la setmana passada.

Aquest cap de setmana, dos membres del Centre Excursionista Alta Ribagorça, entitat mantenidora del refugi, van pujar fins a l’equipament per resoldre puntualment el problema d’entrada al refugi. La seva actuació va consistir en treure el pany de la porta interior, la qual cosa significa que, provisionalment i a l’espera d’una reparació definitiva que no es podrà fer fins l’estiu, el refugi només s’obre i es tanca amb el pany de la porta metàl·lica exterior. L’interior s’ajusta mínimament al marc però no tanca.

Fins a la reparació definitiva de la porta, preguem als usuaris del refugi que extremin les precaucions. A fi efecte s’ha col·locat un cartell avisant-los que vagin amb compte a l’hora d’entrar i sortir del refugi.

El refugi lliure de Molières

Inaugurat l’any 1974, l’estiu de 2011 es va substituir el vell equipament per un de nou. El refugi està situat a 2.390 m d’altitud, al nord de l’estany Inferior de Molières, entre l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran, i és accessible a peu des de la boca sud del túnel de Vielha, des de l’Artiga de Lin o des del refugi de la Renclusa. El refugi de Molières té una capacitat per a 18 persones i compta amb lliteres, matalassos i flassades, i està equipat amb una taula i prestatges, emissora i extintors i un led estroboscòpic. És un excel·lent punt de pernocta per afrontar l’ascens al tuc de Molières (3.010 m) i a les nombroses muntanyes d’aquesta raconada, excel·lent per a la pràctica de l’excursionisme, l’alpinisme i l’esquí de muntanya.