FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 28/05/2022

Acord històric entre les federacions de Navarra, Astúries, Aragó i Catalunya en refugis de muntanya

Federats Refugis

Les federacions de Muntanya de Catalunya, Navarra, Astúries i Aragó, que en conjunt són titulars i gestores de 39 refugis de muntanya, han arribat a unes línies d’acord en matèria de refugis de muntanya.
Aquestes tenen el propòsit d’establir conjuntament les bases necessàries per a una sòlida cooperació en aquesta matèria, abastant aspectes relacionats tant amb la pròpia gestió de refugis com de qualsevol altre acord mutu que en aquesta línia pugui establir-se.

El vicepresident de la FEEC i cap de l’àrea de Territori, Josep Casanovas, ha definit el moment com a “històric” per la repercusió que pot tenir aquest acord on ha obert també les portes a la Federació Madrilenya i a la Federació d’Euskadi.

Casanovas ha afirmat que aquesta és una acció valenta que calia pendre i que serà molt beneficiosa per als federats i federades de les diferents federacions implicades.

Els aspectes centrals que motiven a aquestes federacions a unir esforços i responsabilitats se sustenten en els següents ACCIONS DE COL·LABORACIÓ:

1.- Desenvolupament de projectes de gestió conjunta dels refugis dels quals aquestes
federacions en són titulars.
2.- Intercanvi d’informació i experiències en l’àmbit dels refugis.
3.- Programes formatius i de recursos humans.
4.- Publicacions d’interès mutu, línies de promoció conjunta, organització d’esdeveniments o qualsevol altra activitat relacionada amb els refugis.

De la mateixa manera, aquestes Federacions acorden l’establiment d’una sèrie de criteris comuns per a una CORRESPONDÈNCIA MÚTUA EN MATÈRIA DE PREUS I SERVEIS PRESTATS, que seran necessaris complir en tot el conjunt de refugis que aquestes Federacions gestionen per a poder obtenir descomptes pels serveis realitzats en ells.

L’acord ja s’ha aprovat en les Assemblees de les Federacions de Navarra, Aragó i Catalunya. La federació asturiana se sumarà al projecte quan pugui celebrar la seva assemblea. 

Consulta la proposta sencera