FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/11/2018

A partir de l’1 de desembre, Federa’t i fem història junts

Societat

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha començat la nova temporada de llicències per al 2019, aprovats a l’Assemblea General Extraordinària celebrada a Lleida aquest  passat 24 de novembre.

La llicència federativa per al 2019 començarà a ser vàlida a partir de l’1 de gener, encara que s’hagi expedit abans.  Serà a partir de l’1 de desembre quan es podran començar a tramitar les noves llicències per al 2019.

Totes aquelles persones interessades en federar-se poden consultar el directori d’entitats i escollir aquella a través de la qual es volen federar.

‘Fem història i la fem junts’

Aquest 2018 la FEEC ha tornat a superar registres i després de trencar per primera vegada la xifra dels 40.000 federats l’any anterior, el 2018 s’han consolidat i augmentat les llicències superant els 45.000 federats per primer cop en els gairebé cent anys d’història de la federació.

La tasca de les entitats excursionistes ha estat un cop més decisiva per a seguir creixent en nombre de federats i per continuar fent arribar la importància de millorar la seguretat per tots els que realitzen activitats a la muntanya.

A un any de celebrar el seu centenari, la FEEC vol continuar fent història i la vol fer gràcies a tots els que han confiat els darrers anys amb les prestacions que dona la llicència federativa.

Amb el lema ‘Fem història i la fem junts‘ s’ha dissenyat la nova campanya audiovisual amb quatre protagonistes que ensenyen la tasca que fa la FEEC en diferents àmbits (esport, formació, senders, seguretat, excursionisme o refugis).

El nou vídeo compta amb una de les cançons de moda ‘Caminem lluny’ del grup terrassenc Doctor Prats que ha cedit la cançó per aquesta campanya, com va fer l’any passat el cantautor valencià Pau Alabajos.

La campiona del món júnior, Clàudia Sabata, és també a més a més d’una de les protagonistes del vídeo promocional la imatge dels cartells informatius de la FEEC.

L’esportista berguedana s’ha convertit en una de les sensacions possitives d’aquesta última temporada i aquest any fa el salt a la selecció absoluta de curses per muntanya de la FEEC amb qui competirà diferents proves de la Copa del Món. Sabata ha començat també la temporada d’esquí de muntanya on ha participat a les estades que ha fet la selecció a Tignes.

El coordinador del comitè de senders de la FEEC, Marià Morera, el membre del CTAC, Octavi Puntas i el guarda del refugi Lluís Estasen del Pedraforca, Jordi Gallardo, acompanyen a Sabata a l’audiovisual.

Novetats per al 2019

Enguany la llicència federativa arriba amb novetats. Per una banda, en la pòlissa de Responsabilitat Civil, s’ha augmentat el límit per sinistre a 1.000.000 d’euros, davant els 600.000 de la passada temporada.

De l’altra, referent a la pòlissa d’accidents, s’ha creat una nova proposta de modalitat MUNTANYA PLUS, per la que es triplica el capital de mort per accident i mort no accident durant la pràctica esportiva i s’anticipa la liquiditat ràpida de fins a 5.000 euros per a despeses justificades de sepeli. S’han incorporat també noves activitats cobertes per l’assegurança: marxa aquàtica en totes les modalitats; el pont tibetà en les modalitats C, D i E, i l’esquí de rodes (skiroller) i l’estel de neu (snowkite) en les modalitats D i E.

A partir d’ara, el còmput de set dies de comunicació es comptarà a partir de la data en què es pugui comunicar el sinistre de l’accidentat, no des de la data de l’accident. I també s’incrementa un 25% el capital de trencament de dents i odontologia.

El preu de la llicència federativa ha augmentat un 5% respecte l’any passat i es pot aconseguir a partir de 44,70 euros anuals.

També s’ha creat un descompte en la tarifa de l’assegurança de la llicència temporal de caminades i marxes populars i per a sortides i activitats de les entitats. S’ofereix un 10% de descompte sobre la prima de l’assegurança per a la inscripció de més de 25 persones en una mateixa prova o activitat i un 20% si la inscripció és de més de 50 persones.