Notícies - 29/04/2024

Graduació amb nota a la Montescatano

Vallès Occidental Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Les curses per muntanya de més alt nivell arriben ara a les aules universitàries. Aquest cap de setmana, els estudiants catalans van mostrar el seu gran potencial en el Campionat de Catalunya Universitari de curses per muntanya. La Cursa MosteScatano – organitzada per la Joventut Atlètica de Montcada i per l’Ajuntament de Montacada i Reixac– ha estat l’encarregada d’assegurar un espectacle digne de qualsevol campionat d’alt nivell.

Amb un recorregut cinc estrelles de 21.7 km i +1.200m, la cursa també ha format part del calendari de Curses per Muntanya de la FEEC. Enguany, a més, la FEEC ha consolidat la prova com a campionat, una iniciativa que ha rebut un gran suport per part de l’organització i dels participants.

De fet, ha estat l’any amb major participació universitària en ambdues distàncies, amb atletes representants de fins a 40 universitats d’arreu de Catalunya. La prova també ha estat marcada per un altíssim nivells de corredors, sobretot en categoria femenina, on en la distància clàssica, Carla Gonzàlez  amb un temps 1h 18’41”, va assolir un top5 de la classificació general absoluta de la prova.

Així mateix, la tarragonina Cèlia Balcells (UdL-C.E. Queralt), va endur-se l’or en la prova reina amb un temps de 1:58:48, quedant-se molt a prop del top10 general, seguida ben de prop l’Alba Tena (UdL-CE Madteam). Finalment, el podi el va tancar la Júlia Gràcia (UOC – CE Madteam).

En categoria masculina, la victòria se la va endur  Zeno Fazio (UAB- CE Madteam) amb un temp d’1h 46′ 36”, el segon calaix del pòdium va ser per Martí Ventura (UAB- CEM Cerdanyola) i els llocs d’honor els va tancar Mario Huarte (UdL)

El circuit ràpid i molt corredor, ha permès lluir-se als corredors, que amb el motor a mil revolucions, van donar pur espectacle en un recorregut marcat per la dificultat i la diversió afegida d’un dia de pluja.