FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 27/04/2021

Més de 300 participants a la 18a Riudoms-La Mola-Riudoms

Baix Camp Caminades de resistència

Després d’un any d’espera a causa de les restriccions per la Covid-19 viscudes el 2020 i que van obligar a suspendre gairebé totes les activitats competitives i no competitives, la 18a Caminada Riudoms-La Mola-Riudoms, organitzada pel Centre d’Estudis Riudomencs ‘Arnau de Palomar’, ha tornat un any més com la tercera prova del calendari del Circuit Català de Caminades de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. Aquesta és una marxa a peu, no competitiva, on preval el repte personal, de superació i de solidaritat de cada participant.

313 participants han completat els 51,3km

L’edició d’enguany ha comptat amb un recorregut de 51,3km de distància i 2648m de desnivell positiu acumulat i ha estat marcada pels ruixats que han caigut al començament de la prova. Tot i això, al migdia el cel s’ha aclarit i el sol ha assecat els 325 participants que, plens de motivació, han continuat amb el recorregut; 313 d’aquests fins al final.

El recorregut parteix de Riudoms (Baix Camp) i passa per pobles i llocs emblemàtics del Baix Camp com Riudecanyes, Duesaigües o Mare de Déu de la Roca. El punt més alt de la caminada és a la Mola de Colldejou on s’hi conserven restes d’edificacions militars de les guerres carlines i on s’hi poden observar unes grans vistes del Baix Camp.

Mesures preventives per la Covid-19

La situació de pandèmia que estem vivint ha obligat als organitzadors de la prova a prendre mesures de seguretat per evitar contagis de Covid-19, cosa que ha fet canviar lleugerament el format de la caminada. La sortida de la prova s’ha fet de manera esglaonada, entre les 6:30h i 8h, i els controls i avituallaments s’han realitzat de manera individual, tot amb la intenció de mantenir la distància de seguretat entre els participants.

Propera parada, la 5a Marxa Romànica Medium Navàs

La següent prova a formar part del calendari del Circuit Català de Caminades de Resistència serà la 5a Marxa Romànica Medium de Navàs i que comptarà amb un recorregut circular de 48km des de Navàs (Bages) i passant per Sta. Maria de Merola, Puig-reig, St. Pau de Pinós i Cornet.