FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 16/09/2019

Pere Rullan torna a quedar-se a les portes del pòdium a la Zacup

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

Diu el tòpic que a la tercera sempre va la vençuda, i segurament això li va passar pel cap al component de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya, Pere Rullan (La Molina Club d’Esports) després de tancar la seva participació a la Zacup.
L’esportista de la selecció ja es va quedar a les portes del pòdium a Andorra a l’ Skyrace Comapedrosa i ho ha tornat a fer a Itàlia. Rullan tindrà l’última oportunitat per pujar a un pòdium de la Copa del Món aquesta temporada a Bagà a començaments d’octubre.

Rullan ha aconseguit un gran cinquè lloc en una de les darreres proves del calendari internacional. L’esportista establert a la Molina ha tornat a demostrar que pensa poc en penjar les sabatilles i que encara pot competir entre els millor en proves de l’exigència de la Zacup.

El solleric va arribar a només set minuts del pòdium que va tancar l’il·lustre, Daniel Antonioli. En una cursa dura, tècnica, nerviosa i intensa, molt marcada per un darrer descens espectacular fins al poble de  Pasturo.

El ruandès Jean Baptiste Simukeka va ser la gran sensació de la prova i va ser capaç de tancar els 27 km i 2.650 m de desnivell amb un temps de 2:49:21. El segon lloc va ser pel corredor del CEM la Cameta Coixa Zaid Ait Malek, que va arribara la meta de Pasturo a poc menys de tres minuts de Simukeka. Amb aquest segon lloc Ait Malek puja fins al tercer lloc a la general que segueix liderada pel català Oriol Cardona (Skimo Club Camprodon).

L’altre component de la selecció, el berguedà Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà), va tornar a mostrar que és un motor diesel en les curses per muntanya i que la seva regularitat el fa aconseguir sempre resultats de mèrit. Españó torna a estar dins del top20 d’una cursa de Copa del Món i ho fa amb un més que treballat quinzè lloc.

Ester Casajuana va seguir sumant a Itàlia Foto:Skyrunning

En categoria femenina la representació de la selecció presentava un cartell també de luxe amb Ester Casajuana (CE Alliberadrenalina) i Clàudia Sabata (CE Berguedà). Sabata va abandonar la cursa abans d’hora i no va poder lluitar per repetir la bona actuació que ens va deixar a l’Skyrace Comapedrosa.

Per la seva banda Ester Casajuana, no va acabar de trobar el ritme de cursa que l’havia portat al segon lloc també a Comapedrosa o a la victòria a l’europeu de curses per muntanya i es va conformar amb un molt bon novè lloc que la va deixar però sense poder optar als llocs de pòdium de la cursa.

La catalana Sheila Avilés (CEM la Cameta Coixa) si que va pujar al segon calaix del pòdium per darrera de la rumanesa Denisa Dragomir i torna a ser líder de la general de la Copa del Món. La igualadina lluitarà fins l’última prova a Limone sur Garda per aconeguir emportar-se la competició.

Pel que fa a la selecció catalana tancarà temporada el pròxim 5 d’octubre a Bagà en el que serà penúltima prova de la Copa del Món de la ISF a l’Sky Pirineu.