FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 16/06/2019

300 participants a la cursa per alta muntanya de la Ribalera

Pallars Sobirà Curses per Muntanya

La 8a edició de la cursa per alta muntanya La Ribalera, organitzada per l’Agrupació Excursionista “Catalunya”, que és un dels Opens que completen el Calendari de Curses per Muntanya de la FEEC, s’ha realitzat aquest diumenge 16 de juny al municipi de Tírvia, al Pallars Sobirà.

La marató, amb sortida i arribada a Tírvia, ha comptat amb 16 avituallaments. Els participants han realitzat un total de 42 quilòmetres al voltant del Parc Natural de l’Alt Pirineu amb 3.000 metres de desnivell positiu. L’objectiu de la cursa és arribar a un dels cims més alts, el Pic del Salòria (2.789 m), amb unes vistes privilegiades dels Pirineus i la serralada del Cadí. Per aconseguir aquesta fita, els corredors han coronat el pic del Farro i el Pic de Mànica, passant per les Bordes de la Coma i el Coll de Màniga. Una vegada coronat el Pic del Salòria una baixada força pronunciada i tècnica els ha fet arribar fins a l’última pujada del recorregut, per arribar a la Font Negra (2.339 m). Des d’aquí, només els hi ha quedat 12 quilòmetres de baixada, per prats de muntanya i corriols pel mig del bosc, per creuar l’esperada línia de meta.

La victòria de les noies se l’ha emportat Queralt Riba (CE Ripoll) amb un temps de 5h 54′ i 20”. El segon i tercer lloc del podi ha estat per Anna Fernandez i Georgina Gavarró (UEC Anoia).

Podi femení de la marató

Martí Lazaro (CE Ripoll), Raul Butaci (CE Pedala.Cat Balaguer) i Ivan Calvó (CE Muntanya la Cameta Coixa) han estat lluitant gairebé mitja cursa fins arribar al Pic del Salòria. Una vegada ha començat la baixada, Martí Lazaro ha agafat suficient avantatge per arribar el primer a la línia de meta i aconseguir superar el rècord de la marató amb un temps de 4h 43′ i 51”. El segon lloc, ha estat per Raul Butaci que ha finalitzat la cursa amb cinc minuts de diferència respecte el primer. Pel que fa al tercer lloc, hauria estat per Ivan Calvó però per incompliment de les normes ha estat desqualificat. D’aquesta manera, la tercera posició del podi ha passat a ser de Carlos Bartrina (CE Pedala.Cat Balaguer) amb un temps de 4h 58′ i 01”.

Podi masculí de la marató

Enguany, Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, juntament amb Joan Segura, representant de la Secretaria d’Esports de Lleida, el delegat de la FEEC, Oscar Griño i l’alcalde de Tírvia, Joan Ferrara, han estat els encarregats de donar els premis als guanyadors. Una vegada més, s’ha demostrat que les curses per muntanya estan en auge i van agafant més importància, popularitat i professionalitat en l’àmbit esportiu.

L’organització també ha preparat dos recorreguts més amb diferents dificultats. Una mitja marató de 23 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu, mentre que la cursa popular ha completat un total de 14 quilòmetres amb 700 metres de desnivell positiu.

Un any més, un gran nombre de voluntaris han ajudat amb l’organització de l’esdeveniment. Durant tota la jornada, a la Plaça del poble s’han instal·lat diferents estands amb música i ambientació per esperar als corredors.

Classificacions absolutes mitja Marató i Cursa Popular

Classificació mitja Marató:
Podi femení:

 • Nuria Mengual (AE Vilassar de Mar)
 • Carla Torra
 • Elena Figuls (AE Mountain Runners del Berguedà)

Podi masculí:

 • Cels Codina (Piarunning)
 • Albert Ferrer (UEC Anoia)
 • Juanjo Garcia (CM Vilafamés)

Classificació Cursa Popular:
Podi femení:

 • Luz Moreno (Clos Pons Thai Runners)
 • Jessica Sánchez
 • Neus Segura (Club Escalada i Muntanya Pardinyes)

Podi masculí:

 • Alejandro Renales (Clos Pons Thai Runners)
 • Arnau Xifré (AE Catalunya)
 • Joan Pujol (Bikecalaf)