FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies - Foto: Sergi Boixader
Feec Notícies - Foto: Sergi Boixader

Notícies - 20/06/2022

Més de 200 noves opcions per als ‘100 cims’

Alpinisme Excursionisme 100 cims

El repte dels “100 cims” tindrà 214 noves opcions. L’ampliació, que es preveu que sigui possible a partir del mes de juliol, consta de 214 cims que s’han de sumar als 308 vigents en l’actualitat. Els nous cims cobreixen, encara més bé, tot el territori. Aquest augment de cims no modifica els cims considerats “essencials” ni tampoc afecta a la data de vigència de les ascensions, que resta fixada en el dia 1 de juliol de 2006.

Què és el repte dels “100 cims”?

El repte dels “100 Cims” va començar el dia 1 de juliol de 2006 i és una proposta de la FEEC a tot el col·lectiu de persones federades per tal que coneguin el país tot practicant l’excursionisme. No és cap mena de competició; senzillament es tracta que cadascú triï els indrets que no conegui del territori i hi faci una visita, ascendint un cim. L’ascensió a un cim implica la visió del territori que l’envolta i, de ben segur, se li obriran altres motius d’interès per conèixer.

Inicialment el repte va començar amb un llistat de 175 cims que va resultar del consens de la Junta Directiva de la FEEC d’aquella època i les vegueries. A més, hi havia la possibilitat de que els federats podien afegir un màxim de 10 cims que no fossin al llistat si el Comitè dels “100 Cims” ho aprovava. Amb els anys es va veure que calia ampliar la llista i procurar que tot el territori estigués cobert; així, doncs, el 2013 es va ampliar la llista a 308 cims. En aquesta ampliació es va incrementar el nombre de cims de comarques més muntanyenques i que estaven poc representades. En la normativa que es va establir es va indicar que el Comitè demanava als federats que fessin propostes de cims que podrien ser interessants per si es podia fer una nova ampliació.

El Comitè dels “100 Cims” amb posterioritat a aquesta ampliació va iniciar una tasca de visita i catalogació de cims de Catalunya. D’aquesta manera es van valorar 1700 cims i finalment s’ha decidit fer una nova ampliació.