FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Alejandro Peña
Foto: Alejandro Peña

Notícies - 22/03/2021

17 medalles per Catalunya a Candanchú

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya Seleccions catalanes

Els esquiadors de muntanya catalans tornen a demostrar ser líders en la disciplina i es pengen 17 medalles al Campionat d’Espanya d’esquí de muntanya per equips que s’ha celebrat en la 25a Travessia Vall d’Aragó d’Esquí – Alpinisme a Candanchú (Aragó).

La prova s’ha vist marcada pel fred i les nevades de les hores abans de l’inici de la competició les quals han deixat una capa de neu nova que ha millorat indubtablement les condicions del terreny. Tot i això, el recorregut s’ha hagut de modificar per les previsions de vent i núvols baixos i el perill que suposaria pels esquiadors fer un recorregut a cotes altes amb aquestes condicions. Així doncs, els competidors han realitzat un recorregut de 1.900m de desnivell positiu per les categories Sènior masculina i femenina i júnior masculina i 1.200m de desnivell positiu per les categories júnior femenina, juvenils i cadets.

Pòdiums catalans en totes les categories

En categoria Absoluta femenina Júlia Casanovas (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) s’ha alçat amb la victòria formant equip amb la madrilenya, Ana Alonso, amb un temps de 2:21:23 i un avantatge de 5:24 respecte a la medalla de plata de la mateixa categoria. La parella Júlia Vila (Ski Club Camprodon) i Sílvia Puigarnau (Associació Esportiva Maxacuca) va acabar a tocar del pòdium amb un quart lloc a la general.

Pel que fa  a l’absoluta masculina, la parella formada per Nil Cardona (Ski Club Camprodon) i Jordi Alís (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) ha quedat en segona posició després d’una lluita molt ajustada amb els campions els madrilenys Antonio Alcalde i Noel Burgos que s’han acabat emportant la cursa i el títol.

La medalla d’or de la subcategoria Promesa masculina ha estat pel duo català format per Pau Marin i Guillem Farriol (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) els quals han arribat a la meta amb un temps de 1:58:46. En la categoria juvenil també han destacat dues parelles de la Selecció catalana guanyant ambdues la medalla de plata, les formades per Tomeu Comelles i Enric Baños (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà) amb 1:31:00 i la de Martina Gonfaus i Berta Guitart (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà) amb 1:56:52.

Els esquiadors més joves de la Selecció catalana també s’han penjat medalles en categories junior i cadet.

En categoria júnior masculina, el duo format per Oriol Oliver (Ski Club Camprodon) i Pau Carol (Centre Excursionista Banyoles) que ha obtingut la medalla de plata i Roger Fíguls (Associació Esportiva Pallars) i Lluc Coll (Ski Club Camprodon) s’han penjat el bronze amb el seu tercer lloc a la general. En la categoria cadet Aina Garreta (Club d’Esquí La Pobla del Segur) i Erola Rocías (Club Esportiu Cerdanya Pirineus), s’han proclamat campiones en la seva categoria, i també Arnau Balcells (Centre Excursionista Alta Ribagorça) i Aaron Àlvarez (Club Esportiu Mindundis Team) els quals han aconseguit unes ben merescudes medalles de plata.

A banda de la Selecció catalana també han aconseguit medalles altres grans esquiadors catalans. Entre ells, Ricard Farriol i Jaume Estañol en segon lloc a la categoria Sènior Veterà; Marcel Prat i Adrià Bartomeu en tercer lloc a la subcategoria Promesa masculina; i també Laia Selles i Alba Fernández en segon lloc a la categoria Cadet femenina.