FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 11/05/2016

12 activitats d’alt nivell aconsegueixen les subvencions del Premi Juanjo Garra 2015

Alpinisme Escalada

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha reunit a la Comissió d’Activitats d’Alt Nivell i Expedicions per resoldre l’atorgament de les subvencions del Premi Juanjo Garra per a les activitats presentades en la convocatòria del 2015. La Comissió, formada pel Director Tècnic de la FEEC, Marcial Alemán; la responsable de l’Àrea Competitiva, Txell Soler; el Director de Formació de la FEEC, Jordi Magriñà; l’adjunt a Direcció Tècnica de la FEEC, Joel Vilà; el Director del CTAC, Toti Valés; i els col·laboradors del CTAC, Elies Coll i Alfons Valls, han aprovat les subvencions subjectes a les bases del premi Juanjo Garra, repartint 7.000 euros.

S’han rebut 17 sol·licituds a les subvencions, de les quals s’ha valorat la dificultat tècnica, el compromís de ruta, la localització, la creativitat i l’estil càpsula-alpí.

Activitats subvencionades:

 • Alpinisme extraeuropeu: Apertura de nova via en el Cerro Adela Nord (Grup del Cerro Torre) a la Patagonia, via Balas i Chocolate; Santi Padrós Calvache (Centre Excursionista Terrassa) i Daniel Ascaso Martorell – 1.000 euros.
 • Alpinisme extraeuropeu: Apertura de dues vies noves a la vall del Rolwaling, Nepal; Oriol Baró i Ramon i Paula Alegre Zaruchi (Centre Excursionista Alta Ribagorça) – 1.200 euros.
 • Alpinisme extraeuropeu: Apertura de 5 vies noves als Andes Centrals de Xile; Oriol Baró i Ramon (Centre Excursionista Alta Ribagorça) i Andres Zeguers – 1.000 euros.
 • Escalada en gel i drytooling: Primera repetició de la via “El aprendiz del maestro”, 120 m (VI/7/7+ X, M9, Ae) entrant; Roger Cararach Soler (Centre Excursionista Catalunya), i Alberto Fernández Santiago – 493 euros.
 • Escalada en paret: Liberar Orbayu 8c, 500 m. Primer català a lliberar-la. Està situada a los Picos de Europa, en el Picu Urreillu a la cara oest; Edu Marin Garcia i Francisco Marin Rueda (Club Alpino Barcelona, Club de Montaña) – 885 euros.
 • Escalada en paret: Colonne d’Ercole, paret nord-oest de la Civetta, Dolomites; Maria Alsina Maqueda i Unai Alsina Maqueda (Centre Excursionista de de Flix) – 226 euros.
 • Alpinisme europeu: Voie Petit 8b, 480 m; Edu Marin Garcia i Francisco Marin Rueda (Club Alpino Barcelona, Club de Montaña) – 452 euros.
 • Escalada en paret: Repetició de la via Sunklist (5.10c/A3+, 1.000 m) al Capitan; Josep Mª Esquirol (Centre Excursionista de Flix) i Jordi Mañé Orozco (Grup de Muntanya Argentona) – 452 euros.
 • Alpinisme europeu: Conjunt de primeres ascensions de vies d’alpinisme de dificultat al Pirineu Oriental (Cambre d’Aze i Pic Barbet); Ferran Rodríguez Bosom (GREC – Club Excursionista Cerdanya) i Silvestre Barrientos Pavón  (Agrupació Excursionista Bufalà) – 435 euros.
 • Alpinisme europeu: Repetició de la Via Divina Providence al pilier d’Angle al vessant est del Mont Blanc. 900 m i 7b en lliure ABO; Roger Cararach Soler (Centre Excursionista de Catalunya) i Unai Mendia Huarte – 218 euros.
 • Alpinisme extraeuropeu: Travessa de les Torres del Paine, Patagonia xilena; Oriol Baró i Ramon i Paula Alegre Zaruchi (Centre Excursionista Alta Ribagorça) – 435 euros.
 • Alpinisme europeu: Apertura de la via “Le Grand Bouffe”, via a la cara nord del Pic de Maledon, Arièje; Adrià Chueca (Piolet Negre) i Bru Busom (Centre Excursionista Terrassa) – 209 euros.