FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 11/12/2015

11 de desembre, Dia Internacional de les Muntanyes

Societat

Avui, 11 de desembre, se celebra el Dia Internacional de les Muntanyes (DIM), que des de l’any 2003 la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació) promou per fomentar la protecció de les serralades i els boscos del planeta.

Aquest any la FAO ha escollit la promoció dels productes de muntanya per emmarcar el Dia Internacional de les Muntanyes. Aquests poden ser productes relacionats amb l’agricultura i el consum d’aliments, així com diversos serveis essencials per a tots nosaltres, com ho són la biodiversitat, la capacitat de segrestar CO2, el turisme o el patrimoni cultural.

El Dia Internacional de les Muntanyes a Catalunya

La Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona organitza diverses activitats, des de rutes i excursions guiades, a activitats pedagògiques, sortides espeleològiques, mercats, menús de muntanya, presentacions diverses i concursos fotogràfics.

El compromís i la voluntat d’avançar en aquesta causa es van reforçar durant l’any 2002, Any Internacional de les Muntanyes, moment en què va sorgir la resolució 57/245, en què l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar l’11 de desembre “Dia Internacional de les Muntanyes”, a partir del 2003 per ressaltar la importància del desenvolupament sostenible de les muntanyes.

Foto / Jordi Tutusaus