FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Marcel Puig i Puig
Foto: Marcel Puig i Puig

Notícies - 28/04/2024

‘100 cims’ premia els seus concursos

100 cims

Els jurats dels concursos de l’any 2024 convocats pel Comitè dels “100 Cims” ja han emès el seu veredicte.
En el XV premi literari es van presentar 14 treballs corresponents a 12 autors de 10 entitats. El jurat el van formar: Joan Huertos, vicepresident tercer de la FEEC, Antoni Ricart, col·laborador de la Junta de la FEEC, Joan Escalé i Francesc Roma, com a autors de guies i llibres relacionats amb la muntanya i Fermí Azcona, Montse Ros i Constantí Torres, com a representants del Comitè dels “100 Cims”.
El jurat va concedir el primer premi al treball “Tornar a les muntanyes”, de Josep M. Montragull Llenas (Centre Exc. Xiruca Foradada) i que està relacionat amb el cim del Montagut d’Ancosa; el segon premi és per al treball “A recer de la intempèrie”, relacionat amb el Puigcabrer i de Xavier Martorell i Boada (Centre Exc. Tarragona); i el tercer premi és per al treball “L’ermità del Cardó”, relacionat amb la Creu de Santos i de Jaume Garcia Masachs (CE Madteam). Finalment, l’accèssit se l’ha endut el treball “Oda al Canigó” d’Aina Segalés Verdaguer (Club Exc. Madteam) i que està relacionat amb el Canigó.

Al XV concurs “Fotocims” es van presentar un total de 71 fotografies, corresponents a 18 participants de 13 entitats. Tal com indicaven les bases del concurs, els membres del Comitè dels “100 Cims”, Òscar Argudo, Fermí Azcona, Josep M. Bardají, Fernando Ferrer i Constantí Torres, van fer la tria prèvia de fotografies, tot escollint les que s’adaptaven a les bases del concurs que, bàsicament és que el cim o cims puguin ser identificables. Així, van ser 59 les obres que van passar al veredicte del jurat.
El jurat del concurs va estar format per Jaume Altadill, Jordi Longàs i Joan Soto. En el debat que es va fer a la seu de la FEEC van decidir atorgar el segon premi a la fotografia núm. 69 “Entre llums i ombres a la serra del Montsià”, feta amb la Torreta del Montsià al fons i de la qual n’és autor Joan Ferrando Vidal (Club Centre Exc. La Foradada) i el primer premi a la fotografia núm. 56, “Últimes llums del dia sobre el Pedraforca”, de la qual n’és autor Marcel Puig i Puig (Centre Exc. Terrassa). A més el jurat va decidir concedir un accèssit a la fotografia núm. 23, “Al cim de Força Real o Mont Ner” de la qual és autor Jordi Sebastià i Galí (Centre Exc. Terrassa).
Enguany s’ha arribat a la tercera edició del concurs “Videocims”, que té com a objectiu la presentació d’una excursió a un dels cims que conformen el llistat dels “100 Cims”. En aquesta segona edició s’han presentat 7 vídeos, corresponents a 5 participants de 4 entitats. El jurat va estar format pels membres del Comitè dels “100 Cims”, Fernando Ferrer, Josep Pairó, Constantí Torres i Marta Farrà. El premi d’aquesta edició va ser per a Àngel Artigas Alimon de la Unió Exc. Sabadell, amb el vídeo “El Gran Encantat per la canal Central”.
El lliurament de premis es farà el dia 5 de maig a la Trobada dels “100 Cims” que enguany organitza el Centre Excursionista de Sant Vicenç de Castellet.