FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

45a Festa de la Cançó de Muntanya

La UEC de Gràcia va ser l’organitzadora de la 45a edició de la Festa de la Cançó de Muntanya, que tingué lloc el dia 07 de juny de 209 al Santuari de la Mare de Déu de Núria.

Hi cantaren i participaren les diferents corals; La Coral del Centre Excursionista del Penedès, la Coral Núria de Gràcia, la Coral Madrigalistes de Catalunya, Cantaires Muntanyencs del C.E. de Gràcia i la Coral de la U.E. de Sabadell.

A primera hora van arribar els participants amb el cremallera des de Queralbs, i es va fer la benvinguda als assistents i participants amb un esmorzar i entrega de les places commemoratives, després es cantà  alguna cançó conjunta.

Posteriorment de l’assaig general es va celebrar la missa a les 12 h i posteriorment es va fer la benvinguda de la festa i l’actuació de l’esbart Eudald Coma de Ribes de Fresser, a l’esplanada davant del Santuari.

Després del dinar de germanor es va poder fer la reunió de presidents i directors de les corals a la sagristia del Santuari amb l’obsequi del cafè o té del pelegrí.

A la tarda va ser l’hora del concert a l’interior de  l’església , en el qual intervingueren les corals de les entitats excursionistes citades anteriorment.  En el concert es va cantar El cavaller enamorat de Sardana, No tardis, Jack de S.C Foster, Cançó de l’Alosa de F. Mendelsson entre d’altres.

Seguí la interpretació conjunta de tots els grups amb les entranyables; Tot baixant per la drecera de F. Glück, Signore delle Cime de Marzi, El Tell de F. Schubert, Nabucco de Verdi, L’Empordà de Enric Morera.

Després d’un extens i lluït recital, el Cant dels Adéus interpretat per tots els assistents, públic i cantaires, amb les mans entrellaçades, com és costum, en prova de germanor, va donar per acabada la 45a festa de la cançó de Muntanya

La Coral Núria va ésser la primera coral que va cantar a Catalunya desprès de la guerra civil. Els seus inicis foren difícils però carregats d’il·lusió i patriotisme en uns moments amargs per Catalunya. Els seus components provenien de l’Orfeó Gracienc i aquests juntament amb el Centre Excursionista Rafael Casanova varen fundar l’UEC de Gràcia i la Coral l’any 1.940.

La seva dilatada manifestació artística va començar tot just iniciades les seves activitats, amb visites a pobles i viles de tot Catalunya, on acostumava a cantar una Missa en les seves recent reconstruïdes esglésies i ermites obsequiant als seus habitants, després, amb audicions de les obres del seu repertori.

Al llarg de la seva història ha actuat en diferents llocs d’importància com són el Palau de la Música Catalana, El Liceu i altres llocs de rellevant importància dins del cant coral.

Actualment la Coral esta dirigida per la directora Montserrat Rosset, en una nova etapa plena d’il·lusions i entusiasme. És una coral mixta, cantant a quatre veus. En l’actualitat l’integren una trentena de cantaire.

Cartell de la 45a Festa de la Cançó de Muntanya
La Coral de Núria de la Unió Excursionista de Catalunya de Gràcia que és una entitat arrelada a Gràcia