El refugi Estasen estrena banys a l’interior


El refugi Lluís Estasen torna a estar en ple funcionament després d’estar tancat per dur a terme notables actuacions de millora.

L’actuació principal ha consistit en fer lavabos i dutxes a l’interior del refugi, una demanda històrica dels usuaris de l’equipament. L’objectiu de la construcció d’aquests banys a la planta baixa de l’equipament era augmentar de forma notable el confort dels usuaris.

A banda, també s’ha remodelat la cuina. S’hi ha col·locat una campana extractora d’acer inoxidable i s’ha guanyat espai, millorant la comoditat del guarda. Finalment, s’ha reformat l’espai on s’ubica la recepció i l’espai per a la cuina lliure.

El refugi Estasen, inaugurat l’any 1949 i ampliat el 1977, té una capacitat de 81 places repartides en dues habitacions situades a la primera planta de l’edifici, un bucòlic xalet de muntanya de pedra, situat al peu del Pedraforca, al municipi de Saldes (Berguedà). Punt de pas obligat si es vol pujar el Pedraforca o si es realitza la popular travessa Cavalls del Vent, entre moltes altres possibilitats.

Comparteix aquesta notíciaShare on FacebookTweet about this on Twitter