FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Formació

Monogràfic d’Excursionisme hivernal (Santa Perpetua de la Mogoda)-Anul·lat

Ratio 1:8

MATERIAL PER CURSETISTA

  • Roba i equipament adient per a la muntanya hivernal.
  • Botes de muntanya impermeables, paraneus, ulleres de sol i de tempesta.
  • Motxilla de muntanya.
  • Raquetes de neu i bastons amb roseta.
  • DVA-pala-sonda.
  • Cantimplora i menjar per a les sortides.
  • Farmaciola personal.

Recomanable: altímetre, mapa de la zona i portamapes.

Si es requereix llogar algun material, cal posar-se en contacte amb l’entitat.

 

CONTINGUTS

– Material i equip: conèixer el material i equip propi de l’excursionisme hivernal, així com la seva correcta utilització i manteniment.

– Tècniques de progressió: conèixer la metodologia de desplaçaments i optimització d’ús dels mitjans propis de l’excursionisme hivernal.

– Orientació i interpretació de mapes en condicions hivernals: aprendre a interpretar la cartografia tenint en compte la inexistència de camins soterrats per la neu i interpretar traces existents o itineraris ideals d’obertura de traces.

– Seguretat a la muntanya hivernal: conèixer els perills afegits al medi natural nevat i la manera d’identificar-los, així com la seva prevenció.

– Planificació i logística: confecció d’itineraris segurs i interpretació de les prediccions meteorològiques i de riscos d’allaus.

 

NORMES DEL CURS

– Places: mínim 8 alumnes i màxim 16 alumnes. Els inscrits han de ser múltiples de 8. Si s’arriba a 8 alumnes, s’han d’apuntar en llista d’espera fins a arribar a 16 alumnes.

– Disposar de la llicència federativa anual de la FEEC-2023 adient a l’especialitat, o es tramitarà la llicència temporal per als dies del curs (5 € aproximadament per dia) a l’entitat que faci l’activitat.

– Edat mínima 18 anys.

– Omplir el full del TEST 1.

– La direcció del curs es reserva el dret de modificar el programa si les condicions meteorològiques o altres motius ho aconsellen.

– La direcció del curs i el seu equip es reserven el dret d’excloure del curs qualsevol alumne que demostri desinterès, manca de capacitat o incompliment de les normes.

– El participant assumeix, doncs, els possibles riscos que això comporta i es compromet a seguir les instruccions que en cada moment se li donin per part del professorat.

– Els viatges, àpats i pernoctacions aniran a compte de l’alumne

 

PROGRAMA

FEBRER

Dimecres 15 :       Presentació i sessió teórica. A les 19.30h a la seu de l’entitat presencialment.

Dissabte 18 i diumenge 19:     Sortida pràctica amb pernocta a Refugi (a determinar segons condicions nivals).

DIRECTOR: Fermí Marco

L’equip docent està format per membres de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya-ECAM.

 

Les dones amb llicència federativa anual de la FEEC podran demanar la subvenció “Dona i Esport” i se’ls hi retornarà aproximadament el 20% de la inscripció.

Objectius

Aquest monogràfic pretén dotar l’alumne d’uns coneixements i capacitats bàsiques que li permetin iniciar-se en activitats d’excursionisme en terrenys nevats tipus nòrdic sense esquís.