FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Competició

3a AquaCEC

Aquesta prova forma part de
1a Copa Catalana de Marxa Aquàtica 2022

Baix Llobregat Marxa aquàtica

18 de setembre 2022

Platja de Castelldefels

Entitats organitzadores

CENTRE EXCTA. DE CATALUNYA

Contacte

93 315 23 11

La Marxa Aquàtica és un esport que consisteix en caminar en grup (en fila i amb separació d’1m) o de forma individual per zones poc profundes del litoral, amb l’aigua aproximadament entre el diafragma i la cintura.

Generalment se sol practicar en platges de sorra sense corrents ni desnivells importants.

L’impuls s’aconsegueix combinant la força del tren inferior que es reforça amb la del tren superior amb l’ús de les mans, unes manyoples o un rem/pala.

Aquest esport innovador va néixer l’any 2005 a les platges del nord de França, concretament a Dunkerke i Bray-Dunes, i representa una activitat molt completa físicament i amb nombrosos avantatges per a la salut:

 • Millora la resistència muscular i cardiovascular, ja que als beneficis del senderisme cal sumar-hi la resistència de l’aigua.
 • Afavoreix la circulació sanguínia, la circulació limfàtica i l’eliminació de toxines, gràcies a la pressió que exerceix l’aigua sobre el cos.
 • Permet treballar l’equilibri i la coordinació de moviments, sobretot quan s’utilitza el rem.
 • Millora la força de braços.
 • A una intensitat baixa o moderada i gràcies al baix impacte articular, és una activitat complementària per a la recuperació de certs tipus de lesions.
 • A una intensitat moderada – alta és una activitat ideal per complementar altres modalitats esportives.

TROBADA: Monument de les mans “Dar y recibir” (Castelldefels) – Ubicació: https://goo.gl/maps/qsmRA8PYjVPWx1Ky8

ITINERARI CIRCULAR: Circuit dins el litoral marítim de Castelldefels.

EDAT:

 • L’edat mínima per poder participar a l’activitat és de 14 anys en el mateix dia de la prova.
 • Els menors de 18 anys a data de la prova estan obligats a lliurar a l’organització una autorització paterna o de tutor.
 • Els menors de 16 anys a data de la prova estan obligats a anar acompanyats d’un adult durant tot el recorregut i el dret d’admissió recaurà a criteri de l’entitat, que és qui avaluarà l’aptitud física del participant.
 • Si un menor abandona la marxa, el seu acompanyant no podrà continuar sota cap circumstància.

INSCRIPCIÓ: Via web o presencialment. També et podràs inscriure el mateix dia de l’activitat.

Per qualsevol incidència amb la inscripció poseu-vos en contacte amb el CEC al 93 315 23 11.

NIVELL: **/Fàcil

DESNIVELL: Inapreciable

DISTÀNCIA: Circuit

MATERIAL NECESSARI: Mascareta i gel hidroalcohòlic. Banyador, escarpins o calçat esportiu vell per poder posar-se dins l’aigua, mitjons fins (pel calçat), neoprè o samarreta per cobrir la part superior del cos (preferiblement d’assecat ràpid), tovallola de bany, gorra, ulleres de sol, crema solar, aigua i menjar, roba i calçat de recanvi.

AVITUALLAMENTS: Avituallament amb líquids i sòlids al finalitzar l’activitat a les carpes instal·lades a la platja.

COM ARRIBAR: Amb tren de Renfe rodalies (línia R2) fins a la parada de Castelldefels-Platja o l’autobús “Baixbus” (línies L94, L95 i L96).

REGISTRE DE PARTICIPANTS: El registre dels participants a l’activitat es realitzarà a les carpes instal·lades a la platja de 8:00 a 9:00h.

NOTA:

 • Important! Cal portar mascareta homologada i gel hidroalcohòlic per poder participar a l’activitat, així com mantenir la distància mínima de seguretat. En cas que no sigui possible mantenir la distància de seguretat i sempre que no comporti un risc per a la salut, caldrà fer ús de la mascareta.
 • Abans de participar a l’activitat cal haver signat la declaració responsable (document) amb l’objectiu d’ajudar a reduir la transmissió de la pandèmia, i assegurar-ne la traçabilitat. El document s’entregarà signat el dia de l’activitat.
 • Degut a les mesures COVID-19 vigents, aquesta activitat s’organitzarà en grups independents de fins a màxim 10 persones.

Feu clic en aquest enllaç per descarregar-vos la declaració responsable obligatòria per participar a les nostres activitats. L’haureu d’entregar el dia de la sortida al responsable.

 https://cec.cat/wp-content/uploads/Declaració_responsable_Actualitzada_V.2.pdf

Consulteu els protocols del CEC a:

https://cec.cat/wp-content/uploads/Protocol_Activitats-Medi-Natural_CEC_11_20.pdf