FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Centre Excursionista Alta Ribagorça
Foto: Centre Excursionista Alta Ribagorça

Agenda / Competició

11a La Faiada: SUSPESA

Distància 22km
Desnivell +2060m

Aquesta prova forma part de
2018 - 16è Circuit Català

Pallars Jussà Curses per Muntanya

13 de maig 2018

El Pont de Suert

Preu 22€ Federat i 28€ No Federat

La Mitja Marató de Muntanya La Faiada i Quart de Marató és una cursa que transcorre pel terme municipal del Pont de Suert. Està organitzada pel Centre Excursionista Alta Ribagorça (CEAR) i promoguda per l’Ajuntament del Pont de Suert.

La major part del recorregut transcorre per sender i pista forestal, dins l’espai d’interès natural de la Faiada de Malpàs, en uns paratges de gran bellesa, fet que constitueix un gran atractiu pels participants.

Es celebra des del 2008 en què va tenir lloc la primera edició. El nombre de participants ha anat en augment i en alguna de les seves edicions ha estat puntuable per la Copa Catalana de curses de muntanya.

Hi participen corredors de la comarca i d’altres procedències d’arreu de Catalunya, principalment, i també de la resta de l’estat espanyol. En la II edició vàrem comptar amb la presència d’Agustí Roc, 3 vegades campió del món de curses de muntanya, que es va proclamar guanyador.

Amb l’ organització d’aquesta prova es pretén fomentar la pràctica esportiva entre els participants i els habitants del municipi amb la intenció de fer augmentar l’interès col·lectiu envers l’atletisme.

Un altre dels objectius és donar a conèixer el medi natural que envolta el nostre territori, ideal per a la pràctica de tot tipus d’esports de muntanya, i incrementar l’oferta de turisme esportiu municipal potenciant aquest sector.

Recorregut Mitja Marató 22,1km , 1515m+ (entra dins el circuit TRS)

Recorregut Quart de Marató 12 km, 600+ desnivell

Caminada, recorregut del Quart de Marató