FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Competició

45a Travessa del Montseny – SUSPESA

Distància 46Km
Desnivell 5.600m

Aquesta prova forma part de
2020 - Circuit Català de Caminades de Resistència

Vallès Oriental Caminades de resistència
Entitats organitzadores

CLUB EXCTA. CAMINAIRES DE VILAMAJOR

Contacte

650 758 237
info@travessa.org

La TRAVESSA DEL MONTSENY és una marxa excursionista de resistència que es realitza al massís del Montseny, organitzada per Club Excursionista Caminaires de Vilamajor.

Aquesta Travcessa tindrà lloc el diumenge 17 de maig de 2020 i també serà puntuable per la Circuit Català de Caminades de Resistència que la FEEC organitza.

Les muntanyes del massís del Montseny, amb la seva diversitat de fauna, flora i accidents geogràfics són el millor escenari per combinar esport, salut i lleure.

El recorregut a seguir està senyalitzat. L’Organització només senyala amb marques pròpies aquells trams on no hi ha senyals d’altres tipus. Aquestes senyals es posen la setmana anterior i es recullen la setmana posterior, d’acord amb la política de respecte pel medi ambient de l’Organització i el Parc Natural.


Història

En el curs 1972-73 el llavors ACPE (avui Secció Muntanya de Taula de Joves Comtal), organitzà en el mes d’octubre de 1972 la primera edició de la TRAVESSA DEL MONTSENY.

L’itinerari era gairebé com l’actual amb l’excepció que s’iniciava al Tagamanent en lloc d’Aiguafreda i que els primers anys el control final es situava a La Batllòria en lloc de Gualba de Dalt.

La segona edició es realitzà en el curs 1976-77 i en concret en el mes de febrer de 1977. La tercera edició es realitzà el curs següent 1977-78 i quedà fixada en el mes de maig des de l’any 1978. A partir d’aleshores ininterrompudament cada mes de maig o de juny s’ha realitzat fins l’actualitat.

Per cercar els orígens de la seva realització ens remuntem a l’any 1916 quan el Centre Excursionista Barcelonès organitzà una travessa al Montseny amb idèntic itinerari que el nostre actual. Posteriorment l’any 1927 el Centre Excursionista Rafel de Casanova organitzà també una travessa pel Montseny amb sortida d’Aiguafreda i que finalitzava a Sant Pere de Vilamajor.

Així a partir de 1972, la Taula de Joves Comtal recupera aquesta travessa. Des de l’any 2014 l’organització ha passat a ser del Centre Excursionista Caminaires de Vilamajor. I enguany, a l’any 2020, celebrem la 45a. edició.

Cada any s’han anat realitzant modificacions del recorregut i del reglament de la prova, procurant sempre adequar-se a les característiques dels participants i als canvis de costums que el temps ha portat. Així, els darrers anys, el recorregut ha tornat a començar des d’Aiguafreda, enlloc del Figaró com s’havia fet en edicions passades. Recentment s’ha modificat l’ascens a Les Agudes, que es feia pels Castellets i ara es fa pel sender que pujar a través de la tartera des de Sant Marçal.

Pel que fa al futur de la TRAVESSA DEL MONTSENY, els organitzadors el veiem com un repte de continuïtat i millora, sense oblidar en cap moment les adversitats que suposa haver de treballar amb els mínims recursos i la incògnita de quins recolzaments es rebran per cada edició.

Davant d’això hi posem tots els mitjans que tenim per garantir cada any un nou èxit de participació i organització, assolint també així la satisfacció dels participants.