FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

excursionista davant d'un llac, programa de l'esdeveniment al lateral dret tons verds clars Foto: Quim Pons
excursionista davant d'un llac, programa de l'esdeveniment al lateral dret tons verds clars Foto: Quim Pons

Agenda / Activitats

1r Simposi de Natura i Excursionisme: Conservem el bon excursionista

30 de setembre 2023 - 09:30 h - 18:00 h

Espai cultural de Cal Marquès

Carrer Catalunya, 11

Preu Federat: 3,50 € No Federat (o federat en altres federacions): 5,00 €

L’Àrea de Natura de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) promou el 1r Simposi de Natura i Excursionisme: Conservem el bon excursionista,  que tindrà lloc a Camprodon el 30 de setembre.

L’objectiu d’aquesta jornada és trobar l’encaix entre el respecte i la protecció del medi natural amb les activitats de muntanya. Així doncs, el programa del simposi contempla temes com l’excursionisme als espais naturals protegits del país, l’efecte sobre els rius o la formació del bon excursionista. A més, es portarà a escena la iniciativa “A la natura, no hi deixis rastre” que aquesta tardor es posarà en marxa als centres escolars del país.

L’excursionisme engloba diverses activitats físiques i té una llarga història arrelada al territori. Aquestes activitats en el medi natural tenen molts beneficis sobre la salut humana. No obstant això, la presència humana pot tenir un impacte negatiu sobre la qualitat d’aquests espais, o generar conflictes d’interès amb altres col·lectius i activitats economicosocials.

En aquest simposi volem donar a conèixer els impactes positius i negatius arran de l’excursionisme i donar pautes per reduir-ne els negatius, en forma de ponències d’experts en la matèria i d’un debat obert.

Podeu consultar el programa aquí

Si us ve de gust, també podeu dinar amb nosaltres a la Torre d’en Coll.

  • Preu del menú: 23,50 € (detall en fitxers adjunts, possibilitat d’opció vegana/vegetariana).

Les places són limitades.