FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: UES
Foto: UES

Agenda / Activitats

43a Ronda Vallesana

Distància Ronda curta: 13,40 km // Ronda llarga: 17,20 km i
Desnivell Ronda curta: +/- 690 m // Ronda llarga: +/- 940 m

En aquesta nova edició de la Ronda Vallesana tornem al Vallès Oriental i al parc natural i reserva de la biosfera del Montseny. L’any 2014, en la 35a edició, ja vam visitar el parc per assolir els sostres de la serra, les Agudes i el Turó de l’Home. En aquesta edició entrarem al Parc pel sud, concretament pel municipi de Gualba, on resseguirem la Riera de Gualba, un espai amb grans valors paisatgístics, amb miradors i racons que, ben segur, us sorprendran.

La Riera de Gualba ha estat tradicionalment una font natural d’activitat econòmica que encara avui en dia podem veure en l’aprofitament hidroelèctric, les explotacions mineres i el cultiu del suro.

Enguany hem preparat dos itineraris, la ronda curta de 13,4 km i +690 m, i la ronda llarga, de 17,2 km i +940 m.

Al llarg dels dos recorreguts descobrireu fonts, salts d’aigua, gorgs, miradors com el de la Creu Gran, el famós Salt de Gualba, nombroses alzines sureres monumentals i un ric bosc de ribera on hi creixen espècies com el plàtan, el vern i el salze. També passarem pel Parc Mediambiental de Gualba, un espai natural que ofereix activitats educatives i lúdiques per a tots els públics.