FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

1A CAMINADA 1 D’OCTUBRE: CORBERA-SERRAT DE LES ESTELLES-TORRE DELS ENGINYERS-ROC D’AURÓ-COGULLÓ D’ESTELA

Distància 11
Desnivell 800
1A CAMINADA 1 D’OCTUBRE: CORBERA-SERRAT DE LES ESTELLES-TORRE DELS ENGINYERS-ROC D’AURÓ-COGULLÓ D’ESTELA

Divendres 1 d’octubre de 2021 – Hi ha dates que val la pena recordar i celebrar.

L’1 d’octubre de 2017, milers de ciutadans residents a Catalunya es van llençar al carrer per defensar el seu dret a participar en un referèndum d’autodeterminació. Independentment de si eren o no “la majoria”, el que és absolutament inqüestionable és que va ser una mobilització social sense precedents. I precisament perquè l’Estat espanyol la va prohibir de manera expressa, la rebel·lió de tants milers i milers de ciutadans va esdevenir un acte d’empoderament popular del qual ens sentim ben orgullosos.

Aquesta part del poble es va enfrontar als 6000 policies i guàrdies civils desplaçats expressament per aixafar la consulta. Es va defensar cos a cos cada col·legi electoral. Ells venien cantant l’”a por ellos” i es van trobar una immensa quantitat de civils desarmats disposats a plantar-los cara. Van haver de tornar a les casernes i als vaixells sense haver aconseguit res més que tacar-se els uniformes amb la sang de la gent valenta.

MÉS INFORMACIÓ SOBRE L’1 D’OCTUBRE DE 2017

Així doncs, l’1 d’Octubre es una data assenyalada que hem de celebrar. I ho farem com sempre, de manera alegre i divertida, caminant per la muntanya.

Aquesta serà la primera caminada de l’1 d’Octubre i la farem al Cogulló d’Estela… petit, modest, altiu alhora. Una caminada ben bonica!

Dades:

Horari: La idea és fer una “matinal”, començar a caminar sobre les 9 del matí a la Mare de Déu de Corbera i acabar cap al migdia. Podem dinar de carmanyola o fer un menú en algun restaurant proper a Berga.

Dificultat: Algun pas equipat amb cadenes, petita grimpada puntual. Fàcil per a qualsevol muntanyenc/a.

Desnivell: uns 800 metres (acumulats)

Distància: uns 11 km

Preu de la inscripció: gratuït

Despeses de transport: màxim uns 10 € (si es ve des de l’àrea metropolitana)

Organitza: Josep Escruela