FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

24è Cicle d’Audiovisuals de Muntanya i Aventura del GEiEG

31 de març 2022 - 19:30 - 21:30

Ocine Girona

Carrer del Pont de La Barca, 12

Preu *accés gratuït, amb aforament limitat i reserva prèvia

Des de l’any 1997, el Cicle d’Audiovisuals de Muntanya i Aventura és una de les cites imprescindibles a l’agenda sociocultural del GEiEG, i de tots i totes els que estimen l’esport, la muntanya, l’aventura i l’admirable capacitat de l’esportista per superar-se i establir noves fites i créixer davant reptes, sovint i a simple vista impossibles. Durant les 23 edicions del cicle, s’han projectat alguns dels documentals internacionals més destacats relacionats amb el muntanyisme, alpinisme, escalada… entre d’altres i en col·laboració amb el Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, treballs premiats en diversos certàmens especialitzats.

«The Icefall Doctor». Sean Burch

Reconegut amb el premi BBVA al millor film de muntanya al Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, aquest documental segueix Ang Nima i el seu equip de xerpes, exercint la professió més perillosa de la terra, durant la seva ascensió per la gelera del Khumbu, a l’Everest. El llegendari Rob Hall el va batejar com a «Icefall Doctor».

«Antartica. Mon Rêve de l’Extrême Sud». 50’ Pierre Petit, Yvan Estienne i Laurent Cistac

Premi Grandvalira al millor film d’Esports de Muntanya al Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, aquesta pel·lícula narra la història d’Yvan Estienne, un jove nascut en una vall prop del massís alpí dels Ecrins que estava destinat a ser un obrer en una vall alpina o bé pastor. La seva passió per la muntanya i el desig de descoberta el van fer somiar en un viatge a l’Antàrtida, una experiència que el va duu per llocs mítics, recorreguts només pels intrèpids aventurers de principis del segle XX.