FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Josep Escruela
Foto: Josep Escruela

Agenda / Activitats

Pont de Sant Joan, al Vignemale

24 de juny 2022 - 6 / 26 de juny 2022 - 20

Vignemale

Vignemale

El Vignemale amb els seus 3298m és un dels cims emblemàtics dels Pirineus. Es el 11è per alçada, però la seva solitud, la glacera voltada de 4 cims de més de 3000 metres i la imponent cara nord el fan destacar com a objectiu tan cobejat com poden ser l’Aneto, Posets o el Mont Perdut.

A nosaltres aquest gegant ens cau lluny. Si anem per França ens obliga a 7 hores de carretera, si anem caminant des de l’Aragó, accedir als refugis guardats propers son moltes hores de caminada

La nit de Sant Joan és la més curta i per tant els dies ara son els més llargs. Si a això sumem que tenim tres dies de pont… es presenta una bona ocasió!

Dificultat tècnica: baixa

Nivell físic: Cal bona condició física

Material: es facilita l’accés a molt del material necessari, però cal botes de muntanya (d’estiu, però que aguantin unes poques hores trepitjant neu) i un sac de dormir de confort 6º pels bivacs.

Programa:

Dia 23 a la nit: sortida de Barcelona, l’hora definitiva es fixarà en funció a les possibilitats de les persones inscrites. Fem un màxim de 2h i mitja de carretera i ja parem per fer un sopar a la fresca amb coca i cava, com toca! però sense soroll ni petards. I després que cadascú es retiri al seu sac de dormir quan vulgui… i a gaudir dels estels. El lloc us sorprendrà.

Dia 24. Seguim viatge cap a la vall de Bujaruelo i sobre les 10 del matí començarem l’aventura del Vignemale. Farem tota la vall de l’Ara fins al puerto de los mulos (2595m) i baixarem cap al refugi d’Oulettes (2151m) allà gaudirem de les vistes de la cara nord del Vignemale, una de les postals mes espectaculars dels Pirineus. Nit a refugi guardat, amb el sopar i l’esmorzar, tot optatiu, qui vulgui bivac, hi ha camp!

Dia 25. Fem el cim. Pujada a la Hourquette d’Oussue (2734m), baixada a la cota 2475m i final feliç a quasi 3000m.
Seguim l’excursió baixant a cota 1840m i pujadeta final cap a la Cabane de Lourdes 1947m que ens farà d’aixopluc per un merescut descans. Dintre o fora, al llum dels estels. Sopar de carmanyola.

Dia 26. Jornada tranquil·la. No cal matinar gaire perquè només ens queda remuntar un coll a 2340m i baixar a Buraruelo per tancar el cercle. I fer les 4 hores de carretera, això no ens ho treu ningú… però amb la motxilla plena de piles noves!

Preu inscripció (inclou guia de Cordada i material d’ús col·lectiu)

socis: 175€
socis “30”*: 170€
socis “60”*: 165€
no socis: 180€

* socis/es que sumen 30 ó 60 dies d’activitat a Cordada

Altres despeses: transport i les mitja pensió pròpia i la part del guia, uns 90€ (p/p). Es paguen ”in sito”.