FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Josep Escruela
Foto: Josep Escruela

Agenda / Activitats

Pont de Sant Joan, al Vignemale

El Vignemale amb els seus 3298m és un dels cims emblemàtics dels Pirineus. Es el 11è per alçada, però la seva solitud, la glacera voltada de 4 cims de més de 3000 metres i la imponent cara nord el fan destacar com a objectiu tan cobejat com poden ser l’Aneto, Posets o el Mont Perdut.

A nosaltres aquest gegant ens cau lluny. Si anem per França ens obliga a 7 hores de carretera, si anem caminant des de l’Aragó, accedir als refugis guardats propers son moltes hores de caminada

La nit de Sant Joan és la més curta i per tant els dies ara son els més llargs. Si a això sumem que tenim tres dies de pont… es presenta una bona ocasió!

Dificultat tècnica: baixa

Nivell físic: Cal bona condició física

Material: es facilita l’accés a molt del material necessari, però cal botes de muntanya (d’estiu, però que aguantin unes poques hores trepitjant neu) i un sac de dormir de confort 6º pels bivacs.

Programa:

Dia 23 a la nit: sortida de Barcelona, l’hora definitiva es fixarà en funció a les possibilitats de les persones inscrites. Fem un màxim de 2h i mitja de carretera i ja parem per fer un sopar a la fresca amb coca i cava, com toca! però sense soroll ni petards. I després que cadascú es retiri al seu sac de dormir quan vulgui… i a gaudir dels estels. El lloc us sorprendrà.

Dia 24. Seguim viatge cap a la vall de Bujaruelo i sobre les 10 del matí començarem l’aventura del Vignemale. Farem tota la vall de l’Ara fins al puerto de los mulos (2595m) i baixarem cap al refugi d’Oulettes (2151m) allà gaudirem de les vistes de la cara nord del Vignemale, una de les postals mes espectaculars dels Pirineus. Nit a refugi guardat, amb el sopar i l’esmorzar, tot optatiu, qui vulgui bivac, hi ha camp!

Dia 25. Fem el cim. Pujada a la Hourquette d’Oussue (2734m), baixada a la cota 2475m i final feliç a quasi 3000m.
Seguim l’excursió baixant a cota 1840m i pujadeta final cap a la Cabane de Lourdes 1947m que ens farà d’aixopluc per un merescut descans. Dintre o fora, al llum dels estels. Sopar de carmanyola.

Dia 26. Jornada tranquil·la. No cal matinar gaire perquè només ens queda remuntar un coll a 2340m i baixar a Buraruelo per tancar el cercle. I fer les 4 hores de carretera, això no ens ho treu ningú… però amb la motxilla plena de piles noves!

Preu inscripció (inclou guia de Cordada i material d’ús col·lectiu)

socis: 175€
socis “30”*: 170€
socis “60”*: 165€
no socis: 180€

* socis/es que sumen 30 ó 60 dies d’activitat a Cordada

Altres despeses: transport i les mitja pensió pròpia i la part del guia, uns 90€ (p/p). Es paguen ”in sito”.