FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Revista Vèrtex - 277

Lluís Estasen, muntanyenc integral

Març-abril 2018

Lluís Estasen, muntanyenc integral. Josep Maria Cuenca

Lluís Estasen reuneix tots els atributs d’un muntanyenc pioner. Va ser un dels iniciadors a Catalunya d’un muntanyisme esportiu i integral que englobava l’excursionisme, l’escalada en roca, l’alpinisme i l’esquí. L’any 1928 va conquerir la paret nord del Pedraforca (juntament amb Puntas, Rovira i Vila) i el refugi de la FEEC que hi ha al massís porta el seu nom.

Esports de muntanya a Armènia. Dani Domingo

La muntanyosa Armènia no és una destinació gens habitual dels aficionats als esports a la natura. I no ho és injustament, perquè les opcions que proporciona per al gaudi de l’excursionisme, l’escalada i l’esquí de muntanya no són poques ni faltades d’atractiu.

Entrevista a Paquita Bernad. Òscar i Albert Masó

Quan es parla d’escalada femenina pionera a Catalunya, ens venen al cap noms com Maria Antònia Simó i Carme Romeu, però cal reivindicar-ne d’altres com Paquita Bernad. A partir de 1944, la Paquita es va encordar amb els mítics TIM de Sabadell i va realitzar primeres ascensions a Montserrat, els Pirineus i Sant Llorenç del Munt.

Travessa pel Ripollès, Conflent i Cerdanya. David Guiu i Olga Rovira

Les comarques de la Cerdanya, el Ripollès i el Conf lent configuren un entramat de valls fascinants per als amants de l’alta muntanya. Presentem una travessa per les gorges del Segre, Núria, Freser i Carançà; una amalgama de pics, comes i carenes al cor del Pirineu oriental.

Crèdits

VÈRTEX 277, MARÇ-ABRIL 2018

EDITA: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya - Federació Catalana d’Alpinisme i Escalada

Rambla 41, pral. 08002 Barcelona
Tel. 934 120 777 Fax 934 126 353
vertex@feec.cat

DIRECCIÓ: Quim P. Casadesús

CAP DE REDACCIÓ: Xavier Maduell

CONSELL ASSESSOR: Josep Maria Arias, Armand Ballart, Rosa Maria Bosch, Eliseu T. Climent, Samuel Colomer, Francesc Domènech, Jordi Fortuny, Josep Llusà, Jordi Merino, Adriana Olsina, Carme Porta, Ester Sabadell i Joan Maria Vives.

HAN COL·LABORAT EN AQUEST NÚMERO: Armand Ballart, Judit Baseiria, Paquita Bernad, Marta Bretó, Marieta Cartró, Núria Casaldàliga, Carlos Catari, Eliseu T. Climent, Josep Maria Cuenca, Dani Domingo, Rosa Maria Estasen, Pere Esteban, Enric Faura, David Guiu, Josep Llusà, Albert i Òscar Masó, Laura Piferrer, Marc Pinsach, Olga Rovira, Ester Sabadell, Oriol Sales i Ivan Torres.

COL·LABORADORS GRÀFICS: Òscar Alemán, Ramon Barnadas, M. Alba Capdevila, Joan Cardona, Marc Cargol, Edu Català, Ilia Karpenko, Josep Malo, Miquel Mas, Oriol Mestre, Anna Mongay, Robert Monton, Galdric Mossoll, Shirley Noriega, Albert Pujol, Pep Serra, Just Sociats, Joan Solé i Marc Subirana.

PUBLICITAT, ADMINISTRACIÓ I VENDES: Consol Rodríguez 

SUBSCRIPCIONS I ATENCIÓ AL LECTOR: vertex@feec.cat

CORRECCIÓ LINGÜÍSTICA Xavier Maduell

MAPES: MCH

MAQUETACIÓ I DISSENY: Ió Lab - Jaume Marco

IMPRESSIÓ: Litografia Rosés, SA

DISTRIBUCIÓ: SPM, SL / Llibreria Altaïr, SL

Dipòsit legal: B. 36121-1965

ISSN: 0042-4420

Reservats tots els drets. Aquesta publicació no pot ser reproduïda ni totalment ni parcial sense consentiment de l’editor. Tampoc no pot ser transmesa per cap mitjà o mètode, ja sigui electrònic, mecànic o d’altre tipus.

Vèrtex no es fa responsable de les opinions i valoracions subjectives que els col·laboradors puguin fer en els articles publicats a la revista.

Vèrtex adverteix al lector que la pràctica dels esports de muntanya comporta riscos i aconsella extremar-hi les precaucions.


Membre de:

Amb el suport de: