FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Revista Vèrtex - 266

Laura Orgué: atleta vertical

Maig-juny 2016

 

Entrevista Laura Orgué

XAVIER MADUELL

La igualadina Laura Orgué ha irromput brillantment en el món de les curses verticals a peu i amb esquís. D’això fa pocs anys, però la seva trajectòria en el muntanyisme i l’esquí de fons -fins i tot olímpic- ve de lluny.

Volta al Mont Perdut, Gavarnia i Vinhamala

ESTHER GONZÁLEZ

Entre els massissos de Mont Perdut i Vinhamala, una travessa formidable serpenteja, puja i baixa pels escenaris que molts consideren els més espectaculars de la serralada pirenaica.

Excursions pel massís de la Vanoise

FRANCESC CATALÀ

L’extensa Vanoise suposa un dels massissos més fascinants del sector occidental dels Alps. Presentem una selecció d’excursions inoblidables amb el poble de Pralognan – la Vanoise com a punt de referència.

De Tortosa a Castelló amb bicicleta de muntanya

EVA MARTÍNEZ

Elevat entre Catalunya, l’Aragó i el País Valencià, el massís del Port mostra una muralla aparentment infranquejable. Una llarga ruta amb BTT demostra que es pot travessar; i, a més, allarga la pedalada pel Maestrat i l’Alcalatén fins a Castelló de la Plana.

Els pics de més de 2900 metres de Catalunya

VICTOR DE MAS

La setzena edició del Premi Vèrtex ha distingit un treball sobre les ascensions als trenta-dos cims de més de 2.900 metres que hi ha al país. Perquè no cal assolir els 3.000 metres per copsar l’essència dels Pirineus.


Crèdits

VÈRTEX 266, MAIG-JUNY 2016

EDITA: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya - Federació Catalana d’Alpinisme i Escalada

Rambla 41, pral. 08002 Barcelona
Tel. 934 120 777 Fax 934 126 353
vertex@feec.cat

DIRECCIÓ: Quim P. Casadesús

CAP DE REDACCIÓ: Xavier Maduell

CONSELL ASSESSOR: Josep M. Arias, Eliseu T. Climent, Pito Costa, Jordi Fortuny, Jordi Lalueza, Josep Llusà, Xavier Maduell, Glòria Martí, Pep Mata, Jordi Merino, Anna Mongay, Vicent Partal, Carme Porta, Agustí Sala, Lluís Simó i Joan Tutusaus.

SECCIONS
Actualitat: Elisenda Palou
Opinió: Dani Brugarolas, Eliseu T. Climent, Enric Faura, Marc Pinsach i Ester Sabadell.
Estil alpí: Laura Piferrer
Escalada esportiva: Marieta Cartró
Vies noves: Armand Ballart
Muntanyes de paper: Judit Baseiria

HAN COL·LABORAT EN AQUEST NÚMERO:Francesc Català, Pito Costa, Manel García, Esther González, Marta Junyent, Josep Llusà, Víctor de Mas, Laura Orgué, Daniela Solari i Ivan Torres.

COL·LABORADORS GRÀFICS: Òscar Alemán, Maria Alsina, David Ariño, Juan Manuel Borrero, Xavier Capdevila, Joan Cardona, Samuel Colomer, Núria Fabregat, Montserrat Gimeno, Josep Grau, Eugenio Hernández, Pep Hubach, Ignasi Miralpeix, Manel Orbay, Aleix Osed, Christian Ravier, Jordi Saragossa, Miquel Taverna i Esther Zubero.

PUBLICITAT, ADMINISTRACIÓ I VENDES: Consol Rodríguez /Maribel Gavaldà

SUBSCRIPCIONS I ATENCIÓ AL LECTOR: vertex@feec.cat

CORRECCIÓ LINGÜÍSTICA Xavier Maduell

MAPES: MCH

MAQUETACIÓ I DISSENY: Ió Lab - Jaume Marco

IMPRESSIÓ: Litografia Rosés, SA

DISTRIBUCIÓ: SPM, SL / Llibreria Altaïr, SL

Dipòsit legal: B. 36121-1965

ISSN: 0042-4420

Reservats tots els drets. Aquesta publicació no pot ser reproduïda ni totalment ni parcial sense consentiment de l’editor. Tampoc no pot ser transmesa per cap mitjà o mètode, ja sigui electrònic, mecànic o d’altre tipus.

Vèrtex no es fa responsable de les opinions i valoracions subjectives que els col·laboradors puguin fer en els articles publicats a la revista.

Vèrtex adverteix al lector que la pràctica dels esports de muntanya comporta riscos i aconsella extremar-hi les precaucions.


Membre de:

Amb el suport de: