FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Revista Vèrtex - 262

Serra de Sant Gervàs: els al·licients del Prepirineu de Ponent

Setembre-octubre 2015

Serra de Sant Gervàs i Pui de Lleràs

JOAN RAMON SEGURA

Les terres altes de ponent custodien un arsenal rocós assetjat per boscos, conreus, rieres i barrancs. La serra de Sant Gervàs i el Pui de Lleràs pugen a cavall del Pallars Jussà i l’Alta Ribagorça per divisar un dels territoris més indòmits del Prepirineu català.

Entrevista Jordi Mir

XAVIER MADUELL
«El meu excursionisme busca el coneixement de Catalunya, i els límits del meu país són els límits de Catalunya». Són paraules de Jordi Mir, un dels màxims representants de l’excursionisme cultural català.

Montsant amb BTT

MAURICI MONTANÉ
La serra de Montsant és un paradís per a la pràctica de l’excursionisme i l’escalada al cor del Priorat. Però l’itinerari que envolta el massís ens recorda que la bicicleta de muntanya també és un mitjà òptim per impregnar-se de les essències d’aquesta terra que enamora.

Monte Viso, el gegant del Piemont

PILAR GONZÁLEZ
Al sud-oest dels Alps italians, tocant a França, es dreça un gegant de pedra piramidal. Parlem del Monte Viso, el rodegem i hi pugem.

La darrera cresta, roc de la campana

JORDI GIRBÉN
Una nova via d’escalada cresteja sobre les roques cimeres del massís de les Salines, a l’Alt Empordà, en un monument que ha passat desapercebut fins ben entrat el segle XXI.


Crèdits

VÈRTEX 262, SETEMBRE-OCTUBRE 2015

EDITA: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya - Federació Catalana d’Alpinisme i Escalada

Rambla 41, pral. 08002 Barcelona
Tel. 934 120 777 Fax 934 126 353
vertex@feec.cat

DIRECCIÓ: Francesc Vila

CAP DE REDACCIÓ: Xavier Maduell

CONSELL ASSESSOR: Josep M. Arias, Eliseu T. Climent, Pito Costa, Jordi Fortuny, Jordi Lalueza, Josep Llusà, Xavier Maduell, Glòria Martí, Pep Mata, Jordi Merino, Anna Mongay, Vicent Partal, Carme Porta, Agustí Sala, Lluís Simó i Joan Tutusaus.

SECCIONS
Actualitat: Elisenda Palou
Opinió: Dani Brugarolas, Eliseu T. Climent, Enric Faura, Marc Pinsach i Ester Sabadell.
Estil alpí: Laura Piferrer
Escalada esportiva: Marieta Cartró
Vies noves: Armand Ballart
Muntanyes de paper: Judit Baseiria

HAN COL·LABORAT EN AQUEST NÚMERO: Gerard Artal, Yann Borgnet, Òscar Cadiach, Oriol Cañellas, Joan Capdevila, M. Alba Capdevila, Roger Cararach, Mari Cruz Cardiel, Manuel de Castro, Pedro Cifuentes, Ragna Debats, Julio Escarabajal, Quim Farrero, Sergio Fernández, David Garriga, Jordi Girbén, Pilar González, Ion Gurutz, Llucià Hernández, Quim Hernández, Ferran Latorre, Eline Le Menestrel, Josep Llusà, Rafael López-Monné, Edu Marín, Joan Marquès, Ferran Martínez, Montse Martínez, Jordi Mir, Anna Mongay, Maurici Montané, Josep Morral, Biel Roig, Fernando Rosa, Oriol Sales, Joan Ramon Segura, Anna Senan, Josep Maria Torras, Ivan Torres i Jordi Tutusaus.

PUBLICITAT, ADMINISTRACIÓ I VENDES: Consol Rodríguez

SUBSCRIPCIONS I ATENCIÓ AL LECTOR: lectors.vertex@feec.cat

CORRECCIÓ LINGÜÍSTICA Xavier Maduell

MAPES: MCH

MAQUETACIÓ I DISSENY: Ió Lab - Ima Ferri i Jaume Marco

IMPRESSIÓ: Litografia Rosés, SA

DISTRIBUCIÓ: SPM, SL / Llibreria Altaïr, SL

Dipòsit legal: B. 36121-1965

ISSN: 0042-4420

Reservats tots els drets. Aquesta publicació no pot ser reproduïda ni totalment ni parcial sense consentiment de l’editor. Tampoc no pot ser transmesa per cap mitjà o mètode, ja sigui electrònic, mecànic o d’altre tipus.

Vèrtex no es fa responsable de les opinions i valoracions subjectives que els col·laboradors puguin fer en els articles publicats a la revista.

Vèrtex adverteix al lector que la pràctica dels esports de muntanya comporta riscos i aconsella extremar-hi les precaucions.


Membre de:

Amb el suport de: