FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 12/01/2019

Xevi Sadurní: ‘El nostre objectiu tornarà a ser d’àmbit internacional’

Esquí de muntanya

Amb l’objectiu de competir amb garanties a les tres proves de la Grande Course, s’ha presentat la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya.
Aquesta campanya la selecció competirà a la Pierra MentaAdamello i Mezzalama, que seran les tres proves que oferiran els primers punts de l’edició 2019-2020 de la competició amb més nom en el món de l’esquí de muntanya.

Com ja va passar l’any passat el combinat nacional renuncia a participar als campionats d’Espanya i només ho farà en l’àmbit internacional. Els corredors de la Selecció participaran com ja van fer l’última campanya als campionats estatals amb els seus clubs o entitats.

La Selecció, que dirigeixen Joan Cardona i Xevi Sadurní tornarà a ser un dels equips a tenir en compte en les diferents competicions a Europa. Sadurní ha reconegut que el repte segueix sent la Grande Course “el nostre objectiu aquesta temporada és d’àmbit internacional. El fet de renunciar al campionat d’Espanya ens ha de fer ser ambiciosos a les competicions de la Grande Course”. Sadurní ha avançat que la Selecció Catalana prepara una sorpresa de cara al final de temporada que de moment no es pot explicar però que portarà a l’equip a una competició de nivell mundial.

El trident que formen els seleccionadors Joan Cardona, Xevi Sadurní i el tècnic Oriol Montero repeteix al capdavant d’un conjunt que més enllà de les proves de la Grande Course també prepara una darrere prova en àmbit internacional que servirà per posar la cirereta a la temporada.

Després d’una última temporada on la selecció va brillar amb papers destacats a les tres proves de la Grande Course (tercera posició de Mireia Miró i Marta Garcia a l’Altitoy i quart lloc d’Oriol Cardona i Marc Pinsach a la Pierra Menta), aquest any el combinat català presenta només dues novetats importants.

Les entrades a la selecció de Pau Coll (Ski Club Camprodon) i Maria Illa (Club Muntanyenc Sant Cugat), demostren el bon paper de formació que s’està fent des del CTEMC per seguir nodrint a Catalunya d’esportistes de nivell. Aquest dissabte a la Molina també s’ha presentat el CTEMC que aquesta temporada comptarà amb dinou joves que seguiran la seva formació sota la coordinació del director del CTEMC, Pau Gómez.

Presentació del CTEMC Foto: David Ariño

Cardona i Sadurní confiaran novament amb el gruix de l’equip de l’última campanya. Jordi Alís (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Erola Bisquert (Unió Excursionista de Vic), Nil Cardona (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Clàudia Galícia (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Marta García (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca), David Prades (AE Mountain Runners del Berguedà),  Marc Solà (Ski Club Camprodon), Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), Júlia Casanovas (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Sergi Lambea (Unió Excursionista de Sabadell), Aribau Portillo (Unió Excursionista de Sabadell), Joan Reyné (Ski Club Camprodon), Clàudia Sabata (Club Esquí Berguedà) i Pere Rullan (La Molina Club d’Esports), seran els esportistes que tindran a la seva disposició els seleccionadors per disputar les diferents curses i per a realitzar les concentracions d’aquesta campanya.

La primera cita de la selecció catalana serà del 13 al 16 de març a Arêches Beaufort, escenari del ‘Tour de França’ de l’esquí de muntanya: la Pierra Menta, amb passos tan llegendaris com el del cim del Grand Mont. Ja el diumenge 7 d’abril serà el torn de l’Adamello Ski Raid, una etapa d’altura plena d’espectadors, el Cresta Croce i el descens del Presena. Finalment, el 27 d’abril arribarà el Trofeu Mezzalama, primer Campionat del Món LGC, consistent en una llarga travessia que connecta Cervinia amb Gressoney passant pel Breithorn i el Càstor. D’aquí en sortirà l’equip més fort del món en competicions de llarga distància.

La marca italiana Ferrino tornarà a vestir a la selecció per tercera temporada consecutiva. La selecció comptarà també amb la col·laboració de les empreses Enforma, Pomoca, Ferrocarrils de la Generalitat i la novetat de la marca francesa Julbo que s’incorpora com a nou patrocinador del combinat català.

Foto de família de la Selecció, el CTEMC i els patrocinadors. Foto: David Ariño