FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/03/2015

Vilassar de Dalt regula l’escalada a la zona de Can Boquet per preservar el patriomoni arqueològic

Escalada

L’ajuntament de Vilassar de Dalt ha comunicat que s’han dut a terme una sèrie d’accions de restauració i senyalització de l’escalada a la zona de Can Boquet, d’alta concentració de jaciments arqueològics, amb l’elaboració d’un tríptic informatiu.

El Parc de la Serralada Litoral, l’’Ajuntament de Vilassar, la Secció d’’Arqueologia del Museu Arxiu de Vilassar amb el suport de l’’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat de Catalunya i entitats del territori, com la Secció de Muntanya de La Massa Centre Vilassarenc, han impulsat un seguit d’’iniciatives per preservar tot l’’entorn arqueològic i mediambiental de la zona de Can Boquet.

Aquestes iniciatives han consistit en la restauració de les tombes medievals, la neteja de l’’entorn del dólmen de la Roca d’’en Toni i dels diferents jaciments. A més, s’ha col·locat un panell general descriptiu de la ruta arqueològica i la senyalització dels jaciments: Rocs d’’en Sardinyà, Recers, Cova d’’en Pau, Cova d’’en Joan i Cova de la Granota.

Al mateix temps s’ha publicat un tríptic divulgatiu sobre la regulació de l’’escalada que té com a objectiu la conscienciació del respecte vers aquesta zona. Aquest material dóna un seguit de recomanacions per vetllar per la preservació, respecte i neteja de l’entorn de Can Boquet.

Plafó-informatiu-regulació-Can-Boquet