FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 01/11/2022

Vic tornarà a ser la capital de la muntanya

Osona Excursionisme Cultura Societat

Vic, coneguda habitualment com la capital de la Plana, passarà a ser aquests pròxims 4,5 i 6 de novembre la capítal de la muntanya del país. La 41a edició de la Fira de la Muntanya omplirà el palau firal del recinte del Sucre d’activitats relacionades amb el món de la muntanya.

Tres dies on Vic acollirà conferències, ponències, taules de debat, presentacions de llibres, exposicions, activitats, caminades i el clàssic Open d’Escalada, tot relacionat estretament amb la muntanya.

Durant els tres dies el programa serà ple de diferents activitats que començaran el mateix divendres 4 de novembre a la tarda i s’acabaran la tarda de diumenge 6 de novembre. L’alpinista, Tamara Lunger, serà l’encarregada de tancar aquesta edició de la fira. Lunger és una de les millors alpinistes del moment i arribarà a Vic amb una conferència anomenada “Jo tan fràgil i forta com el gel”. L’alpinista del Sud Tirol es va convertir en l’alpinista més jove en fer el cim principal del Lhotse (8.516m) amb només 23 anys o va participar de la primera hivernal del Nanga Parbat (8.125m) on va abandonar a 70m del cim que si que van aconseguir Moro, Txikon i Sadpara que l’acompanyaven a l’expedició.

Abans de Lunger durant el cap de setmana passaran per Vic noms com els de Marc Pinsach i Mireia Miró, dos dels esportistes de muntanya més reconeguts de l’última dècada a Catalunya que parlaran de les seves vivències en l’esport d’èlit de muntanya o Clàudia Sabata i Clàudia Galícia que donaran la seva visió en un interesant debat sobre “Salut femenina i esports de Muntanya”.

La Fira de la Muntanya tampoc deixarà de banda el debat sobre l’estat de les revistes de muntanya del país o com ens afecta el canvi climàtic a la muntanya. En el primer el debat comptarà amb la participació del cap de redacció de la revista Vèrtex, Xavier Maduell, conjuntament amb els directors de les revistes Excursionisme i Muntanya i el segon tirndrà la participació del coordinador del portal Meteomuntanya i tècnic del SMC, Pere Esteban, al costat del meteoròleg de Tv3 Francesc Mauri.

Noms com els de Ferran Latorre, Eduard Sallent, Pau Capell, Armand Ballart … entre altres també passaran per aquesta edició de la Fira de la Muntanya amb diferents ponències i presentacions.

Cal destacar també la tradicional caminada Matagalls-Vic, l’escalada de la Xemeneia o la que serà segona edició del Curs de Primers Auxilis que impartirà Erola Bisquert i que ja té exhaurides les localitats, amb la participació de la UE Vic.

Consulta el programa sencer 

La Fira de la Muntanya seguirà reservant un espai important per a les editorials de llibres de muntanya i també servirà per a fer l’entrega del Premi Editorial del Llibre de Muntanya en les seves diferents modalitats.

Aquesta edició tornarà a apostar pels tallers amb diferents propostes que necessiten inscripció prèvia al web de la Fira de la Muntanya. Entre aquests destaquen dues novetats com són; un taller teòric-pràctic sobre la gestió de la por i un taller per a la recuperació nutricional personalitzada

Els federats i federades de la FEEC tindran un 50% de descompte per a l’entrada de la Fira.