FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Gerard Campderrós
Foto: Gerard Campderrós

Notícies - 15/06/2023

Una jove selecció catalana competirà a Livigno

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La Skyrace de Livigno (Itàlia) s’ha convertit en una de les grans clàssiques de les Curses per Muntanya. Tot i que aquesta temporada s’ha quedat fora del circuit de la Copa del Món, la cursa italiana manté un alt nivell de participació.

La cursa de Livigno està dissenyada pel corredor Marco de Gasperi, i conté tots els ingredients de l’esperit skyrunning: 34 quilòmetres de distància, uns 2.600 metres de desnivell positiu i trams tècnics per sobre dels 3.000 metres d’alçada.

L’organització de la cursa ha convidat a la Selecció Catalana a prendre part d’aquesta prova que surt del calendari oficial de les Skyraces World Series però que servirà per a veure a joves esportistes de muntanya catalans en una de les grans del panorama mundial.

El seleccionador català de Curses per Muntanya, Pere Rullan, ha decidit donar veu als més joves i presentar un equip on s’hi dibuixa una generació prometedora d’esportistes.

Rullan ha deixat clar que s’ha de saber valorar el potencial que està demostrant Catalunya en categories de formació i que vol donar una oportunitat a aquests esportistes formats al Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya.

Tenim molt potencial en categories de base

La selecció catalana estarà composada per a quatre júniors i una juvenil que ocuparan les cinc places de la selecció. Els juniors són: Ïu Net (Trail Xics Montseny), Jan Castillo (CE Moianès Independent), Jan Torrella (UEC Bagà) i Martina Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà) i la juvenil, Gabriela Lasalle (AE la Mitja del Castell).

El corredors i corredores catalanes participaran el la distància de 17 Km amb 1.400m de desnivell, un recorregut 100% alpí i molt tècnic que pot afavorir als catalans.

Fernando Rosa i Arnau Artés seran els tècnics que acompanyaran a la selecció fins a Livigno, una cursa on Laia Andreu, Eduard Hernández, Sheila Avilés, Jan Margarit o Gisela Carrión, ja saben el que és tastar el pòdium defensant la samarreta de la selecció catalana.