FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 11/03/2015

Una allau de grans dimensions afecta l’entorn del refugi Vallferrera

Una allau de grans dimensions ha arrasat el bosc que del voltant del refugi Vallferrera (al Pallars Sobirà), situat al Parc Natural de l’Alt Pirineu, amb arbres de més de 100 anys, fet que demostra el temps que feia que no baixava una allau de neu per aquest indret.

L’equipament, que pertany a la xarxa de refugis de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) s’ha salvat per molt poc, tal i com demostren les imatges que s’han obtingut amb el suport de l’helicòpter de la unitat aèria del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya. Afortunadament, l’allau no ha afectat a cap persona.

Sí que han sofert danys importants l’entorn del refugi, amb la destrucció d’una barana, un banc de fusta, algunes senyals i sobretot el camí d’accés al l’habitacle des de la Molinassa i el que condueix a la Pica d’Estats, incloent un pont de fusta que travessava el barranc d’Areste.

Pel que fa al refugi, a falta del diagnòstic definitiu que facin els tècnics de l’Àrea de Refugis de la Federació, sembla ser que només s’ha destruït l’antena de ràdio, la captació i la portada d’aigua. Probablement també hagi quedat afectada una part de la instal·lació solar fotovoltaica, però el diagnòstic definitiu no es podrà realitzar fins que desaparegui part de la neu.

Fotografies: Parc Natural de l’Alt Pirineu