FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 21/11/2017

Un jove mor en caure d’una via ferrada tancada

Escalada

Un jove de 23 anys ha resultat mort aquest diumenge en caure d’una alçada de 15 metres mentre escalava a la via ferrada de les Venes de Rojalons, a Montblanc (la Conca de Barberà), amb un grup de vuit amics.

L’accident s’hauria produït per un error humà, tot i que la via ferrada estava tancada des de fa dos anys.

Els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís al voltant de la una del migdia, i s’ha activat l’helicòpter amb els bombers del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM), que han accedit fins on es trobava el jove per poder-lo rescatar amb grua.

La via havia estat equipada per membres de la Secció d’Espeleologia del Club Excursionista Montblanc i amb la col·laboració del Grup de Rescat de Protecció Civil de Montblanc. El Club Excursionista Montblanc ha realitzat un comunicat on informa que aquesta via ferrada es va tancar l’any 2015 i que continua tancada per motius administratius fins a nou avís. També recorda que s’ha anat informant d’aquest tancament a través de diferents canals com les xarxes socials, el web, correus electrònics i el propi Ajuntament. El tancament pot ser temporal o definitiu, aniran informant dels avanços.

Des de la FEEC reiterem la importància de la formació i la seguretat abans d’anar a la muntanya i recordem alguns consells útils per anar a la muntanya amb seguretat.

Foto portada / Garric wikiloc