FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 01/09/2015

Trobada Senderista Transfronterera, aquest diumenge entre Molló i coll Pregon

La segona edició de la Trobada Senderista Transfronterera dels Pirineus Orientals, que se celebra aquest diumenge, recorrerà el traçat de l’itinerari transfronterer GRT 79 i la variant GR 11.6 del GR 11, entre les localitats de Molló i coll Pregon.

La trobada l’organitzen la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el Comitè Departamental dels Pirineus Orientals de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP), amb el suport del Club Excursionista de Ripoll, està oberta a tothom i té un clar caràcter festiu.

La ruta coincideix també amb el GR 151 i l’excursió programada es complementarà amb un dinar de motxilla a dalt del coll, on s’uniran tant els caminants provinents del sud (el Ripollès) com els del nord (el Vallespir) i on també es farà un breu acte institucional, amb representants d’ambdós vessants dels Pirineus. A l’acte hi participaran l’alcalde de Molló, Josep Coma, i el president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira.

Els itineraris transfronterers són aquells recorreguts que uneixen el GR 11 i el GR 10, és a dir els senders de gran recorregut que recorren la serralada pirinenca pel vessant meridional i el septentrional. La caminada, que té una durada aproximada de 2 hores, supera 350 metres de desnivell positiu i és apta per a tothom.

Horaris de la jornada del 6 de setembre de 2015

  • 9 hores: benvinguda dels participants a Molló (davant de l’Ajuntament).
  • 9.30 hores: inici de la caminada.
  • 12 hores: arribada al coll Pregon, on es farà un dinar de motxilla i un breu acte institucional.