FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavi Palahí
Foto: Xavi Palahí

Notícies - 06/02/2022

Triplet de Rullan i estrena de Puigarnau

Pallars Sobirà Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Pere Rullan (La Molina Club D’Esports) ha fet bons els pronòstics i ha aconseguit encadenar el seu tercer campionat de Catalunya de Verticals. El solleric, establert a la Cerdanya, estableix un nou rècord i amb aquest triplet de campionats nacionals es converteix en el primer esquiador de muntanya en aconseguir-ho.

Rullan ha fet d’Espot la seva pista talismà i ha repetit pràcticament la cursa que el va portar l’any 2020 fins a la victòria. Aquestes dues victòries a Espot ses sumen a la que ja va aconseguir a la Crononúria l’any 2019.

Pere Rullan és el clar dominador de les curses verticals com apuntava ell al seu perfil d’instagram amb el permís d’Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), absent del campionat nacional pels compromisos de Copa del Món.

A Rullan l’han acompanyat al pòdium dos integrants de la selecció catalana i del CE Cerdanya Skimo Team; Jordi Alís i Guillem Farriol, que es perfilaven com dos dels clars aspirants al títol. Rullan ha reconegut que Alís li ha posat complicat el fet de revalidar el títol de campió. Jordi Bolet (UE Vic) i Nil Cardona (Ski Club Camprodon) han tancat el top 5 del campionat que s’ha celebrat a Espot i que ha dibuixat un itinerari de 3,5 km amb 750 metres de desnivell, arribant fins a la cota 2300 de l’estació.

Sílvia Puigarnau s’estrena com a campiona vertical

Sílvia Puigarnau (AE Matxacuca) ha complert també amb els pronòstics i ha agafat el relleu d’Anna Figuera (Espot Esquí Club Valls d’Àneu), com a campiona de Catalunya de Verticals.

La lleidatana que ja va disputar també la primera prova de la Copa Catalana d’Esquí de Muntanya amb bon resultat a la Traça Catalana, ha demostrat estar en un moment dolç amb l’esquí de muntanya i s’ha emportat el que és el seu primer títol de campiona de Catalunya en aquest esport.

Puigarnau és una de les clàssiques a les curses per muntanya o l’any 2019 va aconseguir un bronze al campionat d’Europa de l’especialitat. Ara, suma aquest títol al seu llarg currículum en curses.

Lídia Puyals (UE Urgellenca) i Anna Huguet (AE Mountain Runners del Berguedà) han acompanyat al pòdium a Puigarnau. Aida Pinto (CE Madteam) i la que fins aquesta cursa era la campiona de Catalunya, Anna Figuera, han tancat el Top 5 femení.

Consulta classificacions Vertical totes les categories